Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Μαζική «εισβολή» στην Καστοριά για το «λουλούδι του Δαρβίνου» Συνεχείς οι συλλήψεις Αλβανών που μπαίνουν στη χώρα με σκοπό την.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συνεχείς οι συλλήψεις Αλβανών που μπαίνουν στη χώρα με σκοπό την παράνομη συλλογή του αρωματικού φυτού

Κλιμακώνονται, παρά τις συνεχείς συλλήψεις, οι εισβολές Αλβανών στην περιοχή του Γράμμου στην Καστοριά από αφύλακτα σημεία της μεθορίου, με σκοπό την παράνομη συλλογή του αρωματικού και θεραπευτικού «λουλουδιού του Δαρβίνου» που πωλείται πανάκριβα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, το πρωί της Δευτέρας, έβαλε τέλος στην ομαδική επιδρομή τριών Αλβανών ηλικίας 61, 60 και 58 χρόνων οι οποίοι είχαν περάσει παράνομα στη χώρα και είχαν συλλέξει ποσότητα αρωματικού θεραπευτικού φυτού συνολικού βάρους 10 κιλών, με σκοπό να την μεταφέρουν στη χώρα τους και να την διαθέσουν προς πώληση.

Οι ποσότητες που είχαν μαζέψει κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, με την οποία οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Υπενθυμίζεται ότι το «λουλούδι του Δραβίνου», γνωστό και ως «δακράκι», εξάγεται αποξηραμένο στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου πωλείται από 100 ως 400 ευρώ το κιλό καθώς είναι περιζήτητο για τις αποχρεμπτικές, διουρητικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, ηρεμιστικές, αντισπασμωδικές και εφιδρωτικές ιδιότητές του.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου