Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Πύλος: Συνελήφθησαν 9 Αιγύπτιοι – Ανατροπή με την αφετηρία του δρομολογίου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Το πλοίο αναχώρησε άδειο από την Αίγυπτο και πήρε τους μετανάστες από το Τομπρούκ

Στη σύλληψη 9 Αιγυπτίων προχωρούν οι Αρχές της χώρας μας. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το πλοιάριο ξεκίνησε από την Αίγυπτο και όχι από τη Λιβύη.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το δρομολόγιο ήταν Αίγυπτος, Λιβύη, Ιταλία. Ενδιάμεσος σταθμός του δρομολογίου του θανάτου ήταν το Τομπρούκ της Λιβύης.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των τοπικών αρχών στην Καλαμάτα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Θανάσης Βασιλόπουλος.

«Κινητοποιήσαμε τις διαδικασίες όλες, συνεργαστήκαμε με τις υγειονομικές δομές της περιοχής και όχι μόνο, τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία της Λακωνίας και της Αρκαδίας, ήρθαν εδώ ασθενοφόρα απ’ όλη την Πελοπόννησο, γιατί είχαμε την ελπίδα ότι θα κληθούμε να διαχειριστούμε πάρα πολλούς διασωθέντες», ανέφερε.

«Ο νεκροί είναι 78, εκ των οποίων μία γυναίκα κι αυτό επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν γυναίκες μέσα στην ομάδα αυτή που ήταν στο σκάφος, όπως έλεγαν και οι ίδιοι οι πρόσφυγες. Δεν ήταν μόνο 182 άτομα, ήταν σίγουρα τριπλάσιοι», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Ο κ. Βασιλόπουλος έδωσε έμφαση στη βοήθεια που παρείχαν οι κάτοικοι της Καλαμάτας.

«Φάνηκε και χθες η κινητικότητα της κοινότητας της Καλαμάτας. Παρότι έχουμε δημοτικά μαγειρεία και είχαμε ετοιμάσει το χθεσινοβραδινό φαγητό, τελικά δεν το φέραμε, διότι έφεραν εδώ οι φορείς της περιοχής 160 μερίδες που προμηθεύτηκαν από κέτερινγκ για να φάνε οι άνθρωποι εδώ, όπως και οι διασώστες που παραμένουν εδώ όλη την ημέρα. Και σήμερα συνεχίζουν φορείς και πολίτες να φέρνουν και νερό και ρούχα και φαγητό. Ήρθαν από χθες καινούργια ρούχα, παντόφλες, εσώρουχα, παπούτσια, από επιχειρήσεις τις περιοχής μας», σημείωσε.

Πηγή ➤  https://fimotro.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου