Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Πρόστιμα μαμούθ σε πρατήρια και εταιρεία εξοπλισμού αυτοκινήτων...;....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Με αποφάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα συνολικά 13 επιχειρήσεις θα πληρώσουν βαριά πρόστιμα για «αθέμιτη κερδοφορία»…

Επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 138.725,44 ευρώ στην εταιρεία «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ» και σε 12 πρατήρια υγρών καυσίμων. Αυτή η κίνηση αποτελεί απάντηση στις παραβιάσεις του Νόμου 4818/2021 σχετικά με την αθέμιτη κερδοφορία.

Συγκεκριμένα:

  • Η «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ» κλήθηκε να πληρώσει 78.725,44 ευρώ για τη διάθεση προϊόντων με αυξημένο περιθώριο κέρδους.
  • 12 πρατήρια καυσίμων – 9 στην Κεφαλλονιά, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Αττική – επιβαρύνθηκαν με πρόστιμα που ανέρχονται σε 60.000 ευρώ.

Ο Κώστας Σκρέκας τόνισε τη σημασία των συνεχών και αυστηρών ελέγχων, λέγοντας: “Οι προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας αποδίδουν. Επιβάλλουμε πρόστιμα που φτάνουν τα 140.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις στον τομέα των καυσίμων και των ειδών αυτοκινήτου. Είναι ξεκάθαρο ότι ο εποπτικός μας ρόλος είναι αποτελεσματικός και ωφελεί τον καταναλωτή.”

Επιπλέον, ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της υποστήριξης της ελληνικής οικογένειας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Τόνισε την πίστη της κυβέρνησης σε μια ελεύθερη αλλά υπεύθυνη αγορά και στην αποφασιστικότητα του Υπουργείου να λαμβάνει σκληρά μέτρα κατά των παραβατών.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι επιχειρήσεις με πρόστιμα υψηλότερα των 50.000 ευρώ ή οι υπότροπες εταιρείες, ανεξαρτήτως ποσού, πρέπει να δημοσιεύονται. Ωστόσο, οι εν λόγω εταιρείες έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Πηγή ➤https://www.newsauto.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου