Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Έδωσε σε μια γυναίκα που έβλεπε πρώτη φορά 20.000 ευρώ - Έτσι «μάδησαν» δύο άτομα....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Οι τηλεφωνικές απάτες συνεχίζονται στη Λάρισα, με τους δράστες να καταφέρνουν ταχύτατα να παγιδέψουν τα θύματά τους…

Άλλοι δύο Λαρισαίοι έπεσαν θύματα απάτης, με διαφορετικά ωστόσο προσχήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τους άγνωστους δράστες να κερδίζουν χρηματικά ποσά. Από μια 71χρονη Λαρισαία έκλεψαν 20.000 ευρώ, ενώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός 56χρονου Λαρισαίου, με εννέα μεταφορές, εκταμίευσαν 34.364 ευρώ.

Το απόγευμα του  Σαββάτου 18 Νοεμβρίου η 71χρονη δέχθηκε τηλεφώνημα από υποτιθέμενο γιατρό ο οποίος της ζήτησε 58.000 ευρώ προκειμένου να χειρουργηθεί κατ’ επειγόντως η κόρη της. Οι απατεώνες φρόντισαν να απασχολήσουν και τα δύο τηλέφωνα της 71χρονης (σ.σ. σταθερό και κινητό) και ελέγχοντας πλήρως τις αντιδράσεις της, την έπεισαν πως όντως η κόρη της χρήζει επέμβασης.

Η άτυχη γυναίκα είπε πως εκείνη την ώρα στο σπίτι της είχε μόνο 20.000 ευρώ, ποσό με το οποίο συμβιβάστηκε ο υποτιθέμενος γιατρός. Έτσι τοποθέτησε σε σακούλα τέσσερις δεσμίδες των 5.000 ευρώ και παρέδωσε τα χρήματα σε μια άγνωστη γυναίκα, η οποία την περίμενε στην είσοδο της πολυκατοικίας της στο Κέντρο της Λάρισας.

Στην περίπτωση ενός 56χρονου Λαρισαίου οι δράστες κατάφεραν να κερδίσουν περισσότερα αφού άδειασαν στην κυριολεξία τον τραπεζικό λογαριασμό, εκταμιεύοντας συνολικά 34.364 ευρώ.

Ο 56χρονος εξαπατήθηκε από άγνωστο ο οποίος του συστήθηκε ως δήθεν υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, λέγοντάς του ότι είναι δικαιούχος επιδόματος (market pass) για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Ο 56χρονος πείστηκε, με αποτέλεσμα από δύο λογαριασμούς του και με εννέα διαδοχικές πράξεις και σε ισάριθμους τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων, να μεταφερθούν 34.364 ευρώ.

Οι δύο απάτες καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά τις υποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία- αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας προσήγαγαν χθες βράδυ έναν 42χρονο υπήκοο Βουλγαρίας ο οποίος βρέθηκε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα Σερρών να έχει στη διάθεσή του μια σακούλα με 20.000 ευρώ σε δεσμίδες.


Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου