Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Αλγερινός αποφυλακίστηκε πρόωρα και την πρώτη μέρα έκλεψε 40.000 ευρώ......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Την συγκεκριμένη υπόθεση με την πρόωρη αποφυλάκιση του αλλοδαπού, που στη συνέχεια προχώρησε στην κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού, κλήθηκαν να χειριστούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου Αναλήψεως, στη Θεσσαλονίκη, πριν από λίγες ημέρες.

«Πρωταγωνιστής» είναι ένας 24χρονος Αλγερινός ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή 40.000 ευρώ στην Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με το Thestival, το πρωί της 23ης Νοεμβρίου δύο άτομα άρπαξαν από ξεκλείδωτο φορτηγάκι ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε 40.000 ευρώ.

Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαριλάου Αναλήψεως ανέλαβαν δράση. Με τη βοήθεια των αστυνομικών της Σήμανσης και αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν του δράστες: Έναν 24χρονο Αλγερινό και έναν 18χρονο Μαροκινό.

Με έκπληξη οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 24χρονος Αλγερινός αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Νιγρίτας την προηγούμενη ημέρα. Κανονικά θα έπρεπε να αποφυλακιστεί στις 22 Μαΐου του 2024. Ωστόσο, εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για την αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα βγήκε νωρίτερα.

Του επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της διαμονής σε δηλωθείσα διεύθυνση. Βέβαια όταν οι αστυνομικοί τον έψαξαν στο διαμέρισμα που είχε δηλώσει δεν τον βρήκαν καθώς προτίμησε να μείνει σε ξενοδοχείο, παραβιάζοντας τον έναν από τους δύο όρους που του είχαν επιβληθεί.

Το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου Αναλήψεως εξέδωσε σήμα αναζήτησης του 24χρονου και του 18χρονου συνεργού του. Το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εντόπισαν τον 24χρονο στο κέντρο της πόλης και τον συνέλαβαν. Λίγη ώρα αργότερα πέρασαν χειροπέδες στον 18χρονο συνεργό του.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου 1.000 ευρώ από τις 40.000 που έκλεψαν. Στο κινητό του 18χρονου βρέθηκαν βίντεο με τα κλοπιμαία. Τα συγκεκριμένα βίντεο, στα οποία επιδείκνυαν τα χρήματα που είχαν κλέψει, τα δημοσίευσαν στο Tik Tok.

Μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, ο προσφάτως αποφυλακισθείς επέστρεψε στη φυλακή ενώ ο συνεργός του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, κάθε 1η και 15η του μήνα.

Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου