Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα 6 αδικήματα στον 18χρονο - «Μου έδωσε τη φωτοβολίδα και μου έδειξε πως να την ενεργοποιήσω»..«Σφίγγα» ο 18χρονος – Δεν λέει ονόματα,,,,.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Βαρύτατες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, απαγγέλθηκαν σε βάρος του 18χονου δράστη που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη. Σημειώνεται πως αύριο, Δευτέρα (11.12.23) οδηγείται στον εισαγγελέα για να απολογηθεί. 

Ειδικότερα, από την Εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκε ποινική δίωξη στον 18χρονο δράστη, που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό στου Ρέντη, για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Όλες οι πράξεις διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου.

«Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει» – Τι είπε στους αστυνομικούς

«Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει», ήταν τα πρώτα λόγια του 18χρονου που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη, τραυματίζοντάς τον σοβαρότατα στον μηρό. Ο ίδιος ήταν μέσα στους 8 προσαχθέντες, που είχαν αρνηθεί να δώσουν DNA.  

Στη λεπτομερή κατάθεσή του στους αστυνομικούς για τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη, ο 18χρονος δράστης είπε πως τη φωτοβολίδα, με την οποία χτύπησε τον αστυνομικό, του την έδωσε ένας μεγαλύτερος, που του έδειξε πως να τη ενεργοποιήσει και να ρίξει την ευθεία βολή. Στη συνέχεια, όπως είπε, μπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα. 

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε η πληροφορία πως θα έκαναν επίθεση στους αστυνομικούς και πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες.

Υποστήριξε ότι οι καθοδηγητές τους έδωσαν την εντολή να βγουν έξω και πως προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα, τα αντικείμενα που εκτόξευσαν στους αστυνομικούς.

Ο δράστης δήλωσε πως από μικρός βρίσκεται στα οπαδικά και πως τον καθοδηγούσαν μεγαλύτεροι.

Ψάχνουν τους δράστες που έδωσαν εντολή για το χτύπημα με τη φωτοβολίδα – «Δεν θυμάμαι» λέει ο 18χρονος

Νέες εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μέσα στις επόμενες ώρες γύρω από την υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη, αφότου η ΕΛΑΣ έχει στα «χέρια» της τον 18χρονο δράστη της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό.

Όπως αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες, οι Αρχές δείχνουν στον 18χρονο που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό στου Ρέντη, φωτογραφίες υπόπτων και προσπαθούν μέσα από την κατάθεσή  του να ταυτοποιήσουν την ομάδα των 100 που οργάνωσε και εκτέλεσε το χτύπημα.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι Αρχές να καταφέρουν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες λένε πως αν και ο νεαρός έδωσε λεπτομέρειες στην κατάθεσή του για το πώς στήθηκε το σκηνικό, εντούτοις σε ό,τι έχει να κάνει με ονόματα ατόμων, όπως είπε «δεν θυμόταν».

Εκτιμάται ότι δεν θέλησε να ανοίξει το στόμα του και να «καρφώσει», καθώς φοβάται πως αν μιλήσει για συγκεκριμένα άτομα, θα υπάρξουν συνέπειες.

Ταυτόχρονα, του δείχνουν φωτογραφίες συγκεκριμένων προσώπων, παλιών γνώριμων των Αρχών για υποθέσεις οπαδικής βίας, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του στενού πυρήνα, των ανθρώπων που τους εφοδίασαν με το «πολεμικό» υλικό. Όπως επίσης, και εκείνων που έδωσαν εντολή για το χτύπημα με την φωτοβολίδα σε βάρος του αστυνομικού.

Την ίδια ώρα, κατάθεση στην ασφάλεια δίνει και ο 16χρονος αδερφός του συλληφθέντος, ο οποίος βρισκόταν στο γήπεδο. Και από αυτό το πεδίο θα επιχειρήσουν να αντλήσουν πολύτιμα στοιχεία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανάλυση του οπτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους.

Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου