Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Προφυλακιστέοι ο διοικητής της δίωξης ναρκωτικών, ένας ακόμη λιμενικός και άλλοι 8 για το κύκλωμα κοκ......Η διαδικασία της απολογίας τους ήταν πολύωρη....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Aρχηγός του κυκλώματος μια 71χρονη έγκλειστη στις φυλακές

 
Προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι δέκα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο εμπλέκονται και δύο λιμενικοί.

Οι λιμενικοί, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο διοικητής δίωξης ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Πειραιά, υπηρετούσαν στην ασφάλεια του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και μαζί με τρεις έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού και άλλους 8 συνεργούς, άνδρες και γυναίκες, είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση. Η διαδικασία της απολογίας τους ήταν πολύωρη.

Σύμφωνα με την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας ο κατώτερος αξιωματικός του λιμενικού σώματος αποτελούσε ζωτικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών ενώ εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες που είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν.

Εξάλλου ο ανώτερος αξιωματικός του λιμενικού με τον βαθμό του πλωτάρχη παρείχε εκ της θέσης του την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μια 71χρονη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης η οποία ήταν επιφορτισμένη με την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση διενεργήθηκε αυτοψία στο χώρο αποθήκευσης των κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά όπου διαπιστώθηκε ότι σε τρεις συνολικά υποθέσεις όπου κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες σε σάκους, αυτοί έφεραν παραβιασμένη σφραγίδα παρότι το περιεχόμενό τους είχε καταμετρηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους και είχε σφραγιστεί.

Υπολογίζεται ότι κατά τη διερευνώμενη περίοδο η εγκληματική οργάνωση διακίνησε τουλάχιστον 14.500 γραμμάρια κοκαΐνης ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη ανέρχεται σε 1.232.000 ευρώ.

Κατά τις συνομιλίες τους, χρησιμοποιούσαν συνθηματικά, ώστε να δυσχεραίνουν την αποκρυπτογράφηση τους από τις Διωκτικές Αρχές και συγκεκριμένα:

«μηχανάκια», «πληροφορίες», «τηλέφωνα» = ποσότητες ναρκωτικής ουσίας,
«αριθμοί» = λεφτά,
«βραστό» = κοκαΐνη για χρήση ως «φρίμπα»,
«μονόζυγο» = ζυγαριά ακριβείας,
«νούμερα» = ύψος χρημάτων ανά 1.000 ευρώ,
«γατάκια» = κιλά κοκαΐνης,
«πράγματα» = ναρκωτικά,
«δραχμή» = γραμμάριο,
«ντάριπε» = (αναγραμματισμός) πεντάρι, δηλαδή πέντε.

Παράλληλα, συνελήφθησαν η 63χρονη διαχειρίστρια του σπιτιού «καβάντζας» και ο 47χρονος βοηθός της.

Υπολογίζεται ότι, κατά τη διερευνώμενη περίοδο, η εγκληματική οργάνωση διακίνησε τουλάχιστον 14.500 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της ανέρχεται στο 1.232.000 ευρώ.
Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου