Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στο κέντρο της Πράγας - Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες... Εξουδετερώθηκε ο δράστης....ΒΙΝΤΕΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στο τμήμα Φιλοσοφικής οι πυροβολισμοί - Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Αποκλεισμένη η πλατεία Jan Palach στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τσεχίας και η ευρύτερη περιοχή

Πανικός προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Πράγας, λόγω πυροβολισμών στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρόλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ενώ η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο δράστης εξουδετερώθηκε. 

Στο ακόλουθο λινκ, διακρίνεται ο δράστης πριν την εξουδετέρωσή του



«Με βάση τις πρώτες πληροφορίες μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στον τόπο του συμβάντος», ανέφερε η αστυνομία της Πράγας στο Twitter.



«Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, αποστείλαμε αρκετά συνεργεία διάσωσης στον τόπο του εγκλήματος. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό τραυματιών», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διάσωσης της Πράγας. «Ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με καθηγητή που διδάσκει στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές και το προσωπικό έλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μείνουν σε ασφαλές μέρος εντός του ιδρύματος. «Έχουμε οχυρωθεί στον δεύτερο όροφο, οι πυροβολισμοί σημειώνονταν στον τέταρτο», ανέφερε σε τοπικό μέσο προσθέτοντας ότι ακούστηκε μεγάλος αριθμός πυροβολισμών. 

Παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλαβαν και οι εργαζόμενοι Σχολής Τεχνών, η οποία βρίσκεται επίσης στην ίδια οδό με το Πανεπιστήμιο Καρόλου. «Μείνετε στη θέση σας, μην πάτε πουθενά. Εάν βρίσκεστε σε γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά από τις πόρτες. Κλείστε τα φώτα, ο δράστης βρίσκεται πιθανόν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου στην πλατεία Jan Palach», ανέφερε το ηλεκτρονικό μήνυμα.

Μακελειό στην Πράγα: Τουλάχιστον 11 νεκροί και πάνω από 30 οι τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο

Δεκάδες είναι οι νεκροί και ακόμα περισσότεροι οι τραυματίες από το μακελειό με τους πυροβολισμούς στην Πράγα, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (21.12.2023) το απόγευμα σε Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ.

Η αστυνομία της Τσεχίας έκανε αρχικά λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες, όμως περίπου 1,5 ώρα μετά, φαίνεται να ξεκαθαρίζει ο τραγικός απολογισμός του μακελειού με τους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο της Πράγας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί ανέρχονται στους 11 – μεταξύ αυτών και ο δράστης – και οι τραυματίες είναι πάνω από 30 εκ των οποίων οι 9 σε σοβαρή κατάσταση!

Η τσέχικη αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης έχει εξουδετερωθεί και ότι η εκκένωση του πανεπιστημίου κρατάει αρκετή ώρα, επειδή πολλοί σπουδαστές αμπαρώθηκαν στις αίθουσες του κτηρίου, βάζοντας θρανία και καρέκλες πίσω από την πόρτα, για να καταφέρουν να ξεφύγουν από τον ένοπλο.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου