Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Μεσολόγγι: Στο κάδρο τέσσερα νέα πρόσωπα – Αντάλλασσαν μηνύματα με τον Μπάμπη και τον κρεοπώλη για χαμένους θησαυρούς! Τι λέει ο 36χρονος που συνελήφθη για .....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Τι λέει ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία - Συνδέεται η υπόθεση του με την δολοφονία του Μπάμπη;

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σταδιακά σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι για την οποία έχει προφυλακιστεί ο 50χρονος κρεοπώλης ο οποίος δεν έχει ομολογήσει.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στην υπόθεση μπαίνουν ακόμα τέσσερα νέα πρόσωπα τα οποία δεν μένουν στην περιοχή αλλά σε Ναύπακτο, Αγρίνιο και Αιτωλικό και επικοινωνούσαν μέσω μηνυμάτων με το θύμα και τον θύτη για λαθρανασκαφές που γίνονται στο Μεσολόγγι, μια δραστηριότητα η οποία είναι γνωστή στην περιοχή εδώ και χρόνια και συγκεκριμένα για εξεύρεση χρυσού, πολύτιμων αντικειμένων κα αρχαιοτήτων.

Μάλιστα, ορισμένα από τα μηνύματα αυτά έχουν ανακτηθεί.

«Πού μπορούμε να πάμε για να σκάψουμε;

-Πάμε εκεί… Θα σκάψουμε για να βρούμε», γράφουν, μεταξύ άλλων, οι εμπλεκόμενοι.

 


Τι υποστηρίζει ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία

Στην εκπομπή μίλησε ο 36χρονος ο οποίος έχει συλληφθεί για αρχαιοκαπηλία και συγκεκριμένα για υπεξαίρεση μνημείων σε βαθμό κακουργήματος καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν αρχαία από την περιοχή Λυομένων.

Πολλοί είναι εκείνοι που συσχετίζουν την υπόθεση με την δολοφονία του 31χρονου.

«Μόλις εντόπισα τα αρχαία το δήλωσα αμέσως στην αρχαιολογία Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος εδώ στο Μεσολόγγι ,στις 3 Ιανουαρίου. Έκανα την αίτηση , έδειξα στην διευθύντρια τις φωτογραφίες των αρχαιοτήτων ,πήρα αριθμό πρωτοκόλλου και τη ρώτησα . Αυτά τι τα κάνω; Τα αφήνω εδώ; Μου είπαν όχι , πας σπίτι σου και εμείς σε ενημερώνουμε να έρθεις κάποια στιγμή με ραντεβού για εκτίμηση.

Καθυστερούσαν και πήγα 25 Ιανουαρίου στο αρχαιολογικό μουσείο στην Αθήνα . Είχα κάνει μέσω του gov.gr υπεύθυνη δήλωση ότι μεταφέρω τα αρχαία στην Αθήνα. Και όταν πήγα δεν μπορούσαν να με δεχτούν γιατί έλειπε η αρχαιολόγος.

Ξαφνικά βρίσκεται η αστυνομία στο σπίτι μου, να μου κατασχέσει αυτά που εγώ προσπάθησα να παραδώσω μόνος μου δύο φορές», ισχυρίστηκε για τις κατηγορίες εναντίον του.

Σχετικά με το κυνήγι για χαμένους θησαυρούς ανέφερε: «όλοι στην περιοχή βγαίνουν για κυνήγι χρυσού όχι αρχαίων . Δεν υπάρχει κυνηγός που να μην ασχολείται και με αυτό το αντικείμενο. Δεν κατηγορώ και δεν το παίζω ειδικός αλλά είναι πιο εύκολο για αυτούς που ξέρουν και τα μέρη να έχουν έναν ανιχνευτή μετάλλων μαζί τους».

Σε ερώτηση αν συνδέεται με την δολοφονία η υπόθεση του είπε:

«Ο συσχετισμός δεν ισχύει γιατί εγώ εκεί ήμουν ένα μήνα νωρίτερα. Δεν τον ήξερα ούτε αυτόν ούτε τον κατηγορούμενο κρεοπώλη. Δεν έχω μιλήσει με τους ανθρώπους ,ούτε γειά. Αποδεικνύεται από παντού.   Τα ίδια είπα και στους αστυνομικούς που με ρώτησαν αν τους ξέρω. Μου πήραν το κινητό , μου κατάσχεσαν τον υπολογιστή , την ημέρα που ήρθαν στο σπίτι . Δεν βρήκαν κάτι. Έχουμε απλά ένα κοινό γνωστό…».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου