Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα – Παραβίαση κόκκινου φέρνει έως και ισόβια.......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στόχος η αντιμετώπιση της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας

Αλλαγές στον Κ.Ο.Κ. ενόψει!

Ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει μεγάλες αλλαγές στον Κ.Ο.Κ. και φυλάκιση ενός έτους για όποιον θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή παραβιάζοντας το κόκκινο φανάρι στον δρόμο! Οι ποινές γίνονται σημαντικά αυστηρότερες όταν αφορούν βαριά σωματική βλάβη ή μετά την απώλεια ελέγχου του οχήματος, προκύψει σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις και ξένη περιουσία. Για την περίπτωση αυτή, ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει ακόμα και κάθειρξη διάρκειας έως και 10 ετών!

Οι παρεμβάσεις και διαφοροποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, όπως τονιζεται από τις αρχές, έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας. Σε αυτό που οι ποινικολόγοι αποκαλούν με μία λέξη “μικροεγκληματικότητα”, μέσα στο πλαίσιο της οποίας συγκαταλέγεται και η επικίνδυνη οδήγηση, με κλιμακωτές ποινές ανάλογα με την σοβαρότητα και βαρύτητα της κάθε περίπτωσης.

Στην περίπτωση που από παραβίαση κόκκινου, επέλθει θάνατος ανθρώπου, η κάθειρξη είναι από 10 χρόνια και πάνω. Μπορεί δε να φτάσει και στα ισόβια σε περιπτώσεις που οι θάνατοι είναι περισσότεροι. Τέτοιες περιπτώσεις όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, δεν είναι μόνο η παραβίαση κόκκινου αλλά όταν επέρχεται θάνατος ανθρώπων από απροσεξία/αμέλεια και ευθύνη του οδηγού.

Οι επικίνδυνοι ελιγμοί, “δίκην επίδειξης” όπως χαρακτηρίζονταν μέχρι τώρα, οι «κόντρες», δεν θα είναι πλέον μια “απλή” παράβαση που θα αντιμετωπίζεται με χρηματικό πρόστιμο και κάποιους βαθμούς ποινής. Οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, δεν εξαντλούνται μόνο σε όσες αφορούν τις τροχαίες παραβάσεις. Πρόθεση της κρατικής επέμβασης, είναι το να περιοριστεί η αίσθηση ατιμωρησίας που υπάρχει.

 Πηγή ➤https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου