Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Το «βαθύ λαρύγγι», ο εφοδιασμός του πρώην μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς και ο αγώνας δρόμου για την αποτροπή επίθεσης.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η πληροφορία που έφτασε πριν από περίπου 10 μέρες στα γραφεία των έμπειρων  αξιωματικών της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ήταν συγκεκριμένη.

Δύο στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, μαζί με έναν ιδιώτη θα εφοδίαζαν το πρώην ηγετικό στέλεχος της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με ποσότητα εκρηκτικών. Το «βαθύ λαρύγγι» από την άλλη άκρη της γραμμής, έδειχνε αξιόπιστο και έτσι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς να χάσουν χρόνο ξεκίνησαν την έρευνα, καθώς το ενδεχόμενο μιας επίθεσης με στόχο που δεν μπορούσαν να προβλέψουν ήταν κάτι παραπάνω από ορατό.

Έτσι ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου, «λοκάρουν» τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα δυο στελέχη της ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του ΠΝ, τον ιδιώτη ο οποίος μάλιστα είναι ο δίδυμος αδερφός του ΟΥΚα και το πρώην στέλεχος της ΣΠΦ, κάνουν επιχείρηση και τους περνούν χειροπέδες κατάσχοντας τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες τηρούν αρνητική στάση. Τα στελέχη του ΠΝ δεν αποκαλύπτουν το παραμικρό για την σχέση τους με το πρώην στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μόνο ο ένας εκ των δύο της μονάδας ΟΥΚ, ο 32χρονος αρκέστηκε να πει στους αξιωματικούς του Εκβιαστών, ότι τα εκρηκτικά προέρχονται από ασκήσεις του ΠΝ, τα είχε σε ένα σακίδιο στο σπίτι του και σκόπευε να τα επιστρέψει στην υπηρεσία αλλά δεν πρόλαβε. Βέβαια όπως λένε πήγες στο newsIT.gr, το Πολεμικό Ναυτικό, δεν χρησιμοποιεί τέτοιου είδους εκρηκτικά, ενώ από έρευνα που έκαναν εσωτερική, δεν διαπίστωσαν κάποια απώλεια από τις αποθήκες.  Κάτι το οποίο διαψεύδει την εκδοχή του λιμενικού σε ό,τι έχει να κάνει με την προέλευση του υλικού.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, συνεχίζουν τις έρευνες σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν μέσα από τα ευρήματα τις υπόγειες διαδρομές των τεσσάρων στο χώρο του λεγόμενου οργανωμένου εγκλήματος, άλλα πρόσωπα και διασύνδεσεις, ενώ το μεγάλο ερώτημα είναι τι πραγματικά ετοίμαζε το πρώην στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης με τις εκρηκτικές ύλες.

Εκτός από το πρώην ηγετικό στέλεχος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τρομοκρατία, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποινικό παρελθόν των υπολοίπων τριών που συνελήφθησαν χθες σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Το «πλούσιο βιογραφικό» των ΟΥΚάδων

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τους τρεις συλληφθέντες, οι δύο είναι δίδυμα αδέρφια 32 ετών που έχουν μωρά παιδιά. Ο ιδιώτης δίδυμος αδερφός του στελέχους των ΟΥΚ είχε κατηγορηθεί το 2018  για βιασμό γυναίκας στον Πειραιά και το 2023 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, όταν τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου έξω από γνωστό κλαμπ όπου δούλευε ως «φουσκωτός» μετά από άγριο επεισόδιο με θαμώνες βγήκαν τα όπλα χωρίς όμως να σημειωθούν τραυματισμοί.

Ο αδερφός του στέλεχος των ΟΥΚ, είχε κατηγορηθεί το 2020 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες στο Βόλο. Ειδικότερα, είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια γιατί είχε  επιτεθεί σε έναν Έλληνα «τσακίζοντας» τον στο ξύλο με γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα μάλιστα φορούσε χειρουργική μάσκα για να «καμουφλάρει» τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ το  2014 είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα για κατοχή ενός εκτοξευτήρα φωτοβολίδων και βολίδες τύπου «στυλό».

Ο άλλος ΟΥΚας, είχε συλληφθεί το 2023 για ναρκωτικά, όταν μετά από έλεγχο των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης κουβαλούσε πάνω του 14 γραμμάρια κοκαΐνης και φιαλίδιο με ενέσιμη τεστοστερόνη, ενώ το 2012, είχε συλληφθεί όταν παραβίασε οδηγώντας μοτοσικλέτα το κόκκινο φανάρι τραυματίζοντας σοβαρά μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά.

Μάλιστα, ο ασυνείδητος οδηγός είχε εγκαταλείψει τα θύματα του  το σημείο του τροχαίου. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Να σημειωθεί ότι τα 4 άτομα το πρωί του Σαββάτου έφτασαν στην Ευελπίδων, ωστόσο, κρίθηκε ότι για την υπόθεση είναι αρμόδια τα δικαστήρια Πειραιά και μεταφέρθηκαν εκεί οι συλληφθέντες.

Ποινικές διώξεις στους τέσσερις συλληφθέντες για τα εκρηκτικά και τα όπλα

Ποιες κατηγορίες αποδίδονται στο πρώην στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς, τους δύο ΟΥΚάδες και τον πορτιέρη γνωστού κλαμπ - Πώς αποκαλύφθηκε η δράση τους

Στην εισαγγελία Πειραιά οδήγηθηκαν σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες (του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς», των δύο ΟΥΚάδων και του «πορτιέρη») που κατείχαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών.

Η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε και οι δύο συλληφθέντες μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμφηκαν στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σε ό,τι αφορά το πρώην ηγετικό μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς λόγω αναρμοδιότητας της Εισαγγελίας Πειραιά επιστρέφει στην Αθήνα για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τέλος σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, «πορτιέρη», ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση τους

Η πληροφορία για τα δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και την επικείμενη «συνεργασία» τους με το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων» έφθασε στις Αρχές πριν από περίπου δύο εβδομάδες με τους αστυνομικούς να αποφασίζουν να δράσουν άμεσα φοβούμενοι ότι προπαρασκευάζεται μεγάλο χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, σε μία πρώτη «ανάγνωση» των στοιχείων, εκτιμούν ότι το χτύπημα θα ήταν σε βάρος ανθρώπων της νύχτας, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να φωτίσουν τις σκοτεινές γωνίες της υπόθεσης αναζητώντας τη «διαδρομή» που ακολούθησαν τα εκρηκτικά μέχρι να καταλήξουν στην κατοχή των στελεχών του ΠΝ καθώς πρόκειται για υλικό που δεν χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό, ούτε έχει διαπιστωθεί σχετική απώλεια.

Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και η συνεργασία του πρώην μέλους της οργάνωσης με γνωστό πρόσωπο της Greek Mafia, το οποίο δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό.

Πάντως θεωρούν ότι πρόκειται να αντληθούν πολύ σημαντικά στοιχεία τόσο από τα κινητά των συλληφθέντων, όσο και από ένα τετράδιο με σημειώσεις που βρέθηκε στη κατοχή του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση παρακολουθείται στενά από τρεις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα από το Εκβιαστών, από το Ανθρωποκτονιών καθώς και από την Αντιτρομοκρατική.

Nα σημειωθεί ότι ένα από τα στελέχη του ΠΝ και ο πορτιέρης που είναι αδέρφια, καθώς και ο 4ος συλληφθείς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ, καθώς και για βιασμό.

Από την Ευελπίδων, στα δικαστήρια Πειραιά οι συλληφθέντες


Πηγή ➤https://www.newsit.gr   https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου