Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Συνελήφθη ο youtuber Hayate στην Αττική – Κ.............. άτομα με αναπηρία σε live μετάδοση στο TikTok! Η ανακοίνωση αναφέρει:....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Αστυνομικοί συνέλαβαν στην Αττική έναν 35χρονο για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο κατηγορούμενος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και μετέδιδε live κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση.

Πρόκειται για τον Ζ.Φ, ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Hayate» στα social media και προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Ο 35χρονος στις 00:15 της Τρίτης (6/2) προέβη, σε ζωντανή μετάδοση στο TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή ➤https://lawandorder.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου