Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Στρατιωτικός επέμενε να σταθεί όρθιος στην παρέλαση φαντάρος που λιποθυμούσε – καταγγελία γιατρών.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σε μία σοβαρή καταγγελία προέβη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ο οποίος μαζί με τον νευροχειρουργό Νίκο Χαυτούρα, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε νεαρό φαντάρο, ο οποίος ήταν παραστάτης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στον χώρο των επισήμων, στην παραλία του Βόλου, όταν εκείνος έχασε τις αισθήσεις του.

Ο νεαρός φαντάρος λιποθύμησε δύο φορές και παρά τις ισχυρές συστάσεις για την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βόλου, ο επικεφαλής του, επέμεινε να παραμείνει όρθιος στη θέση του!

Μετά τη δεύτερη κατάρρευσή του, αποσύρθηκε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr, δε μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» όπως προβλέπεται, αλλά στο Στρατιωτικό ιατρείο του στρατοπέδου «Γεωργούλα».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σε ανοιχτή του επιστολή, αναφέρεται στο θέμα:

«Με αφορμή το επεισόδιο απώλειας συνείδησης σε στρατιώτη παραστάτη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Βόλο στο οποίο ήμουν παρών, ως πρόεδρος του ΙΣΜ (ΝΠΔΔ σύμβουλος για τη δημόσια υγεία ) ζητούμε:

  • 1. Την παρουσία ασθενοφόρου πλήρως εξοπλισμένου επί της οδού Ιάσονος ώστε να έχει ταχεία πρόσβαση οπουδήποτε στην παραλία όπου συγκεντρώνονται τουλάχιστον 5000 άνθρωποι. (Στην Ιάσονος θα πρέπει να διακόπτεται η κυκλοφορία καθ’όλη τη διάρκεια της παρέλασης)
  • 2. Την παρουσία στρατιωτικής υγειονομικής κάλυψης με στρατιωτικό γιατρό και ασθενοφόρο.

Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η επιμονή του υπευθύνου στρατιωτικού, να συνεχίσει την υπηρεσία του ως παραστάτης ο παθών στρατιώτης, παρά την αυστηρή σύστασή μου για άμεση αντικατάσταση, με αποτέλεσμα και δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο.

Επίσης η μεταφορά του παθόντος εκτός του χώρου παρέλασης έγινε πεζή παρά τις αντίθετες αυστηρές επίσης συστάσεις για μεταφορά του με φορείο αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα για ασθενοφόρο.

Είναι προφανές νομίζω ότι η υγεία και η ζωή του ανθρώπου είναι πάνω από τους τύπους και τα τελετουργικά».

Πηγή ➤https://lawandorder.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου