Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Γιατί κατηγορούνται....Πασαλιμάνι: Εννέα συλλήψεις για την κατάρρευση κτηρίου που προκάλεσε τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Στον εισαγγελέα σήμερα ο εργολάβος και οι εργάτες ,,,,,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στον εισαγγελέα σήμερα ο εργολάβος και οι εργάτες που συνελήφθησαν - Γιατί κατηγορούνται

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή τραγωδία στο Πασαλιμάνι, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μουτσοπούλου, κατέρρευσε μέρος του κτηρίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ειδικός φρουρός 31 ετών εκτός υπηρεσίας ο οποίος συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες.

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτιρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για το ιδιωτικό κτήριο είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες.

Η ιστορία του 31χρονου αστυνομικού

Η τραγωδία στο Πασαλιμάνι αποκάλυψε στο πρόσωπό του 31χρονου ειδικού φρουρού, Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, ειδικά στην Αττική, για να επιβιώσουν αφού οι χαμηλοί μισθοί οδηγούν πολλούς από αυτούς να αναζητούν συμπληρωματικό μεροκάματο για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Ο άτυχος αστυνομικός εργαζόταν ως οδηγός σε φορτηγό και ήταν έξω από το κτήριο της οδού Νεωρίων όταν αυτό κατέρρευσε με τα μπάζα να καταπλακώνουν το όχημα και τον ίδιο να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Ο Αγαθάγγελος από τα Γρεβενά υπηρετούσε είχε έρθει στην Αθήνα το 2019 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και τα τελευταία χρόνια έκανε μεροκάματα όπου μπορούσε προκειμένου να τα βγάλει πέρα. Παλαιότερα, μάλιστα, εργαζόταν ως ντελιβεράς, και είχε τροχαίο ατύχημα ενώ εργαζόταν.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, που μεταφέρθηκαν με αστυνομική συνοδεία στην Αθήνα. «Ξέρω ότι κατά καιρούς έκανε μεροκάματα αλλού. Δεν έβγαινε το παιδί με τα ψίχουλα και έψαχνε πάντα μια δεύτερη δουλειά. Αλλα για την οικοδομή δεν ήξερα τίποτα. Το έμαθα το πρωί» δήλωσε χθες στο protothema.gr ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να συμπληρώσει το μεροκάματό του.
Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου