Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

«Ήταν ατύχημα» λέει ο 45χρονος συλληφθείς για τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού.....Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Ήταν ατύχημα» υποστηρίζει ο 45χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος συνελήφθη για την ανθρωποκτονία του 65χρονου Γερμανού.

Ο δράστης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως δεν προκάλεσε σκόπιμα τον θάνατο του 65χρονου. Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο (Τρίτη, 16/4) ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος συνελήφθη το Σάββατο για κατοχή μαχαιριού, την Δευτέρα αφέθηκε ελεύθερος, είχε όμως εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης του για την ανθρωποκτονία του 65χρονου κι έτσι συνελήφθη και πάλι.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο θάνατος του 65χρονου είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, μία πληροφορία που έφτασε στις αρχές λίγο μετά την κηδεία του, έφερε την απόλυτη ανατροπή.

Με βάση αυτή την πληροφορία, μία κάμερα ασφαλείας έδειξε ότι ένας 45χρονος από την Ιεράπετρα επισκέφτηκε βραδινές ώρες το σπίτι του Γερμανού, λίγες μόλις ώρες πριν ο τελευταίος εντοπιστεί νεκρός. Σε βάρος του 45χρονου, με τον οποίο το θύμα φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Στο πλαίσιο των ερευνών, διατάχθηκε εκταφή της σορού του 65χρονου Γερμανού και από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψαν επιβαρυντικά ευρήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη, σήμερα (15.04.2024) ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Αγίου Νικολάου για ανθρωποκτονία αλλοδαπού.

Ειδικότερα την 07.04.2024 σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας εντοπίστηκε, από οικείο πρόσωπο, νεκρός αλλοδαπός εντός της οικίας του με πρώτες ενδείξεις θανάτου παθολογικά αίτια λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ωστόσο, κατόπιν κατάλληλης και εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, προέκυψαν  σοβαρές ενδείξεις περί τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, συλλέχθηκαν στοιχεία, από την ενδελεχή ανάλυση, επισκόπηση και συνεκτίμηση των οποίων, προέκυψε ως δράστης 45χρονος ημεδαπός.  Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκταφή του θύματος με σκοπό τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, για τον επακριβή προσδιορισμό των αιτιών και ειδικότερων συνθηκών του θανάτου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακριτικής Αρχής για να απολογηθεί.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης».

Πηγή ➤https://www.enikos.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου