Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Έκρυβε δεκάδες αρχαία νομίσματα σε σπίτι ...Ο 55χρονος συνελήφθη, αλλά δεν αποκάλυψε πώς.... σκόπευε να βγάλει στο «σφυρί»,...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο 55χρονος συνελήφθη, αλλά δεν αποκάλυψε πώς βρέθηκαν στην κατοχή του τα πολύτιμα νομίσματα

Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν για μια υπόθεση παράνομης κατοχής αρχαιοτήτων που ενδεχομένως ο κάτοχός τους σκόπευε να βγάλει στο «σφυρί», οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων στην Καστοριά όπου εντόπισαν τον 55χρονο Έλληνα.

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν στο σπίτι του το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, βρήκαν 50 αρχαία νομίσματα τα οποία εξετάστηκαν από κλιμάκιο αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Οι ειδικοί εκτίμησαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου, καθώς χρονολογούνται στους Κλασικούς, Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους κι έτσι τα νομίσματα κατασχέθηκαν και τους παραδόθηκαν για περαιτέρω εξέταση, ώστε να εξακριβωθεί και η προέλευσή τους.

Ο 55χρονος συνελήφθη, αλλά δεν αποκάλυψε πώς βρέθηκαν στην κατοχή του τα πολύτιμα νομίσματα, πιθανολογείται όμως ότι τα είχε βρει κάνοντας λαθρανασκαφές σε άγνωστα προς το παρόν σημεία. Με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καστοριάς.

Κρήτη: Όπλα, φυσίγγια, πυροτεχνήματα και αρχαία νομίσματα σε σπίτι 44χρονου στο Ηράκλειο
Κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς και αρχαιοτήτων


Συνελήφθη το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (30/4) σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας στην Κρήτη, 44χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς και αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ένα πιστόλι,
- δυο κυνηγετικά όπλα,
- εκατόν ογδόντα φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
- εκατόν είκοσι τρία πυροτεχνήματα διαφόρων τύπων,
- γεμιστήρες, εξαρτήματα και είδη συντήρησης οπλισμού,
- άλυκας αντιαρματικής οβίδας και
τρία αρχαία νομίσματα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων
Πηγή ➤  https://www.protothema.gr   https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου