Police-Voice blog ➤
Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα απόπειρα εξαπάτησης οδηγών μέσω παραπλανητικών SMS που κάνουν λόγο για υποτιθέμενο πρόστιμο ταχύτητας και καλούν σε άμεση πληρωμή, όπως προειδοποιεί η Ελληνική Αστυνομία.
Το μήνυμα περιλαμβάνει σύνδεσμο (link) που οδηγεί σε ανύπαρκτες πλατφόρμες πληρωμών, με αναφορές σε διαδικασίες που δεν σχετίζονται με καμία επίσημη υπηρεσία της Τροχαίας ή του Δημοσίου. Χαρακτηριστικό στοιχείο της απάτης είναι ότι το κείμενο του SMS εμφανίζει πολλά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, κάτι που επιβεβαιώνει τον παραπλανητικό του χαρακτήρα.

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους οδηγούς:
Nα μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους μηνύματα, να μην πατούν τον σύνδεσμο, να μην καταχωρούν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία, και να αγνοούν και να διαγράφουν άμεσα το SMS.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πρακτική phishing, με σκοπό την υποκλοπή χρημάτων ή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Σε περίπτωση που κάποιος έχει ήδη ακολουθήσει τον σύνδεσμο ή έχει καταχωρίσει στοιχεία, συνιστάται η άμεση επικοινωνία με την τράπεζά του, καθώς και η ενημέρωση των αρμόδιων αστυνομικών Αρχών.
Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζει ότι οι τροχονομικές παραβάσεις δεν κοινοποιούνται ποτέ μέσω SMS με συνδέσμους πληρωμής, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου