Police-Voice blog ➤
Παιχνίδια κατασκόπων στη Σούδα με φόντο την ανάφλεξη των πολεμικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή.
«Κόκκινος συναγερμός» στην Ελληνική Αστυνομία και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π) υπό τον φόβο στοχευμένης ενέργειας ή «τυφλού χτυπήματος» σε ένδειξη αντιποίνων, σε επιχειρήσεις Ισραηλινών και Αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα.
Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και απόλυτη επαγρύπνηση βρίσκονται οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, για την αποτροπή τυχόν επιθετικών ενεργειών, από ομάδες Ιρανών καθεστωτικών ή «μοναχικών λύκων».
Ήδη έχει ενεργοποιηθεί ένα ψηφιακό «δίχτυ» για τον εντοπισμό «ύποπτων» προπαρασκευαστικών ενεργειών, μέσω διαδικτύου και κρυπτογραφημένων εφαρμογών επικοινωνίας, ενώ παράλληλα, αστυνομικοί έχουν έρθει σε επικοινωνία με «συνδέσμους» από την Ιρανική κοινότητα στην Ελλάδα προκειμένου να βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» εάν και εφόσον παραστεί η ανάγκη να ενημερωθούν άμεσα οι Αρχές.
Αύξηση των μέτρων σε αεροδρόμια, πρεσβείες και ξενοδοχεία
Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η εκδήλωση των πολεμικών επιχειρήσεων από τα στρατεύματα του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, υπήρξε άμεση ενεργοποίηση των έκτακτων μέτρων από την Ελληνική Αστυνομία.
Περισσότερα από 50 κτίρια «στόχοι» περιλαμβάνονται στα μέτρα αυξημένης επιτήρησης.
Πρόκειται για τις πρεσβείες του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, τα κατά τόπους προξενεία των δυο κρατών, συναγωγές, καθώς επίσης, σχολεία που φοιτούν παιδιά Ισραηλινών και Αμερικανών αξιωματούχων στη χώρα, εστιατόρια, ξενοδοχειακές μονάδες σε Αττική, Κρήτη και Κυκλάδες, που ανήκουν σε Ισραηλινούς ιδιοκτήτες.
Παράλληλα, έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες σε αστυνομικούς που εκτελούν καθήκοντα σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, να ελέγχουν εξονυχιστικά πολίτες από χώρες «υψηλού ενδιαφέροντος» και να ενημερώνουν με τη σειρά τους ανώτερούς τους για περαιτέρω ενέργειες.
Σημαντική είναι η συμβολή σε αυτή την φάση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τα στελέχη της οποίας βρίσκονται σε επικοινωνία με μυστικές υπηρεσίες συμμάχων της χώρας και ανταλλάσσουν πληροφορίες και δεδομένα με στόχο την αποτροπή οποιασδήποτε ενέργειας εν τη γενέσει της.
Σε παράλληλη επικοινωνία με την Κρατική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, οι Αρχές της χώρας, προσπαθούν να εντοπίσουν και «μοναχικούς λύκους», ή «εν υπνώσει θύλακες» του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν που βρίσκονται στη χώρα μας, εμφανιζόμενοι ως «πρόσφυγες», εμφανιζόμενοι ως « αντικαθεστωτικοί», με στόχο τη συλλογή πληροφοριών και φωτογραφικών για λογαριασμό των «Φρουρών της Επανάστασης».
Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται και οι αστυνομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα Ισραηλινών.
Μια κλούβα των ΜΑΤ βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως έξω από το προξενίο του Ισραήλ, εμφανής είναι η παρουσία των αστυνομικών στη Συναγωγή Μοναστηριωτών, η Συναγωγή Γιάρντ Λεζικαρόν, το Εβραϊκό μουσείο, ακόμη και το γηροκομείο «Σαούλ Μοδιανό», όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένα μέλη της Ισραηλίτικης κοινότητας.
Κατασκοπευτικά παιχνίδια στη Σούδα
Το απόγευμα της Δευτέρας (2/3), οι Ελληνικές Αρχές, προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα ηλικίας 36 ετών με καταγωγή από τη Γεωργία, την ώρα που επιχειρούσε να φύγει από τη χώρα, μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Κατηγορείται για κατασκοπεία της ναυτικής βάσης στην Σούδα, ενώ είχε τεθεί υπό παρακολούθηση επί 30 ημέρες από τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Οι κινήσεις του 36χρονου μπήκαν στο «μικροσκόπιο της ΕΥΠ, καθώς οι κινήσεις του περιμετρικά της βάσης της Σούδας κρίθηκαν ύποπτες σε πρώτη φάση, ενώ στη συνέχεια της παρακολούθησής του, διαπιστώθηκε πως κατέγραφε ποια πλοία εισέρχονταν στον κόλπο της Σούδας και ποια εξέρχονταν.
Οι Ελληνικές Αρχές ασφαλείας, διερευνούν πλέον το υπαρκτό ενδεχόμενο, ο 36χρονος να είχε στρατολογηθεί από Ιρανούς πράκτορες και να τους απέστελνε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κατέγραφε, μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής.
Μάλιστα, στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν και φωτογραφίες που είχε τραβήξει από το αεροπλανοφόρο «Gelard Ford» που είχε ελιμενιστεί στο κόλπο της Σούδα, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι επιθέσεις στο Ιρανικό έδαφος.
Ο ίδιος ο 36χρονος, στις έως τώρα καταθέσεις που έχει δώσει, αρνείται κάθε εμπλοκή του με κατασκοπευτική δραστηριότητα, ενώ επαναλαμβάνει πως «έχω έρθει στην Ελλάδα για τουρισμό».
Καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.
Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει πίσω από την δράση του 36χρονου, ένα οργανωμένο δίκτυο ατόμων που λειτουργούσαν για λογαριασμό του Ιρανικού καθεστώτος και μάλιστα όχι μόνο το τελευταίο διάστημα όπου είχαν ξεκινήσει οι πολεμικές προετοιμασίες, αλλά πριν από ένα χρόνο τουλάχιστον.
Υπό αυτό το πρίσμα, διερευνάται τυχόν συσχέτιση της υπόθεση του 36χρονου Γεωργιανού, με αυτή του 26χρονου με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν, που είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2025 επίσης στην Σούδα.
Τότε, ο 26χρονος εντοπίστηκε να κατέχει περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες και βίντεο από την Αμερικανική βάση, τα οποία είχε προλάβει να αποστείλει σε άγνωστο άτομο και εν συνεχεία διέγραψε από τα ψηφιακά του αρχεία.
Όπως και ο Γεωργιανός, έτσι και ο Αζέρος, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, δήλωσε «τουρίστας», ενώ είχε προπληρώσει το ξενοδοχείο για διαμονή 30 ημερών.
Πηγή ➤https://lawandorder.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου