Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

"Φταίει ο γάιδαρος, βαράμε το σαμάρι...", για μια ακόμη φορά καλείται να ''πληρώσει'' και πάλι η Αστυνομία.



Police-Voice blog ➤

του Νίκου Μπέτσιου 

Η κοινωνία μας τις τελευταίες ημέρες βιώνει τις συνέπειες από την πρόσφατη δολοφονία του άτυχου θύματος, υπό συνθήκες που διερευνώνται από την κύρια ανάκριση. Στην ''τρικυμία'' που προκλήθηκε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, το ''μάρμαρο'', για μια ακόμη φορά καλείται να
''πληρώσει'' και πάλι η Αστυνομία.
Δεν έχω πρόθεση να υπερασπιστώ, η να καλύψω με την γραφή μου, τυχόν δόλο, λάθη, παραλείψεις, η ολιγωρίες μελών της ΕΛ.ΑΣ. και σαφέστατα είμαι υπέρ της διερεύνησης και του εσωτερικού ελέγχου, για τυχόν παράνομες και αντιδεοντολογικές δραστηριότητες στελεχών της, αλλά θα προσπαθήσω να ''αποδώσω'' τα του ''Καίσαρος τω Καίσαρι'' από την εμπειρία μου κατά την ενέργεια.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσω και ξεκαθαρίσω -γιατί δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων-, ότι εάν και εφόσον οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Αστυνομίας και της Δικαστικής Αρχής ανακαλύψουν ότι εμπλέκονται στελέχη της Αστυνομίας, σε παράνομες και αντισυνταγματικές πράξεις, τότε αυτοί θα πρέπει να αναλάβουν τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες τους, κατά τρόπο αυστηρό και παραδειγματικό.
Αυτό όμως δεν θα πρέπει να συμπαρασύρει την κοινή γνώμη, επειδή ελάχιστη μειοψηφία επίορκων αστυνομικών, οι οποίοι δεν εκτελούν σωστά και νόμιμα τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, δεν αντιπροσωπεύουν με κανένα τρόπο, την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους, οι οποίοι υπό αντίξοες υπηρεσιακές και οικονομικές συνθήκες, εκτελούν με προσήλωση, τα καθήκοντά τους, στον καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των πολιτών και οι οποίοι Αστυνομικο,ί σαφώς και έχουν το δικαίωμα της εκλογικής προτίμησης που τους εκφράζει, η οποία δεν θα πρέπει....>>
να ''ποινικοποιείται'' και να διώκεται το φρόνημα, κατά την λογική των..... Ρωμαίων αυτοκρατόρων Νέρωνα, έως Διοκλητιανού.
Τα πρόσφατα διοικητικά μέτρα σε βάρος Ανωτάτων και Ανωτέρων Αξ/κών της ΕΛ.ΑΣ., -κατ εντολή- προφανώς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημ. Τάξης, θεωρώ, ότι ήσαν υπερβολικά και ''επικοινωνιακά'' και πιθανότατα λήφθηκαν υπό το κράτος πανικού . Και εξηγώ το γιατί.
Οι στρατηγοί που ουσιαστικά αποπέμφθηκαν, δεν είχαν επιλεγεί στο βαθμό τους από την Πολιτεία [Υπουργείο] με την συναίνεση, επιθυμία η ακόμη-ακόμη και αξίωση της πολιτικής ηγεσίας; Οι λοιποί Ανώτεροι αξ/κοί, Αστυν. Δ/ντές και Δ/τές νευραλγικών Υπηρεσιών, δεν τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους, αξιοκρατικά από την φυσική ηγεσία, με την συναίνεση της πολιτικής ηγεσίας;
Αν όχι, τότε ποιος φέρει την ευθύνη της επιλογής; Αν αντίθετα, ήσαν ανεπαρκείς, η ύποπτοι, τότε και σε αυτή την περίπτωση πάλι, ποιος φέρει την ευθύνη; Το ''έργο'' αυτό, το ''έχω δεί'' πολλές φορές και στο παρελθόν, ότι δηλαδή πάντα υπήρχε και ατυχώς συνεχίζεται να υπάρχει το ''άλλοθι'' των ευθυνών, για ''ότι κάνει τζίζ'' και ασφαλώς πάντα την πληρώνει ''το σαμάρι'' και όχι ο ''γάιδαρος'', το οποίο ''σαμάρι'',όταν επεμβαίνει δυναμικά, κατηγορείται για άσκηση βίας, ενώ όταν δεν επεμβαίνει, τότε έχει παθητική στάση..., δηλαδή ούτε ''στο σακί, ούτε στο σακούλι''.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες κοινωνικά γεγονότα λαμβάνουν πολιτική χροιά, η Αστυνομία, -ως εκτελεστικό όργανο της Πολιτείας-, δεν λειτουργεί ''οίκοθεν'' ούτε αυτόνομα,αλλά κατά κανόνα λαμβάνει εντολές από την πολιτική ηγεσία, για κάθε ενέργεια και τρόπο δράσης.
Σε πολλές όμως περιπτώσεις, όταν το ''πράγμα καίει στην χύτρα'' και ''υπάρχει σιγή ασυρμάτου'', λόγω του ''περίφημου'' πολιτικού κόστους, τότε σε όποιον Αξκ/κό ''του κάτσει η μπάλα'', θα σηκώσει στους ώμους του το ''βάρος του Σίσυφου''... και σίγουρα θα επωμισθεί το κοινωνικό κόστος, χωρίς την θέλησή του, επειδή απλά είχε την ατυχία να του ''κάτσει ο λαχνός''...
Έτσι δεν είναι κύριε Διοικητά ; ...
Νικόλαος Μπέτσιος

 

Πηγή ➤ http://www.bloko.gr

1 σχόλιο:

  1. Πολλη ωραια τοποθετηση αποψεων.Συμφωνω απολυτα μαζι σας κ.Μπέτσιο.Συγχαρητηρια για το αρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή