Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Χάος στους δρόμους του Πειραιά....ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ...ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ....



Police-Voice blog ➤
Το καθημερινό μποτιλιάρισμα στους δρόμους του Πειραιά δεν έχει προηγούμενο. Εγκλωβισμένοι οδηγοί στα αυτοκίνητά τους, αναζητούν διεξόδους μέσα α-πό τα στενά για να καταφέρουν να βγουν από την πόλη.

Απαράδεκτη η κατάσταση σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, απαράδεκτη όμως και η συμπεριφορά ιδιοκτητών μεγάλων καταστημάτων όπως τα σούπερ μάρκετ, τα φορτηγά των οποίων ξεφορτώνουν την ώρα αιχμής και αδιαφορώντας αν η ουρά των αυτοκινήτων φτάνει μέχρι και τη …θάλασσα!
Και δεν μπορεί κανείς να αποδώσει το φαινόμενο στην παύση της δημοτικής αστυνομίας, γιατί κι εκείνη δεν βοηθούσε στο να ξεμπλοκαριστούν οι δρόμοι. Αντίθετα μοίραζε αφειδώς κλήσεις για να γεμίζουν τα ταμεία του Δήμου. Το μποτιλιάρισμα και πάλι υπήρχε.
Ηρώων Πολυτεχνείου, Γρηγορίου Λαμπράκη, 2ας Μεραρχίας. Τρεις κεντρικότατοι δρόμοι. Αφήνω στην άκρη την ακτή Μιαούλη, τον δρόμο του λιμανιού που εκεί έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν πρόκειται να λυθεί.

Στο κέντρο λοιπόν της πόλης, στη 2ας Μεραρχίας, 9.45 το πρωί, δύο φορτηγά εφοδιασμού έχουν κλείσει σχεδόν κάθετα τον κεντρικότατο δρόμο και ξεφορτώνουν στον Σκλαβενίτη.
Κι αναρωτιέται κανείς. Δεν γνωρίζει κανείς ότι οι εφοδιασμοί των καταστημάτων γίνονται τις πρώτες πρωινές ώρες γι αυτό τον λόγο; Για να μη δημιουργείται χάος;
Κορναρίσματα, βρισιές και ανταλλαγή ….φιλοφρονήσεων από οδηγούς, περαστικούς και φορτηγατζήδες. Η τροχαία φυσικά απούσα.

Η ίδια κατάσταση και κατά μήκος των άλλων δύο κεντρικών δρόμων, Ηρώων Πολυτεχνείου και Λαμπράκη. Με πολλά, μα πάρα πολλά διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Στην Λαμπράκη η ουρά στο φανάρι του πρώην Υπουργείου Ναυτιλίας έφθανε στο τέλος της, εκεί που βρίσκει την Πειραιώς! Χωρίς υπερβολή, αφού φορτηγά και αυτοκίνητα είχαν κλείσει τη μία λωρίδα κυκλοφορίας, τις περισσότερες φορές χωρίς αλάρμ αναμμένα.

Είναι προφανές ότι η παιδεία, παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο σ έναν άνθρωπο. Είμαστε ζώα σε πολλά θέματα. Στο αυτοκίνητο μεγάλα. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε μ αυτόν τον τρόπο γιατί έτσι γουστάρουμε. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον πολιτισμένο κόσμο αυτό το χάλι που υπάρχει στον Πειραιά.

Ακόμη και στην Αθήνα, δεν βλέπεις σε Πανεπιστημίου Ακαδημίας κτλ, αυτοκίνητα δεξιά κι αριστερά. Εδώ γιατί πρέπει να γίνεται αυτό;
Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος. Ο Δήμος; Η τροχαία; Η πολιτεία που δεν έχει υποδομές;
Όσοι ασχολούνται σοβαρά με τα θέματα της πόλης, πρέπει να λύσουν αυτό το θέμα, χθες!
Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί ο κόσμος με όλα τα υπόλοιπα. Φροντίστε τουλάχιστον αυτός που έχει ακόμη δουλειά, να πηγαίνει στην ώρα του!
Πηγή ➤ http://www.zougla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου