Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πωλούσαν τα καλώδια σε δυο μάντρες ανακύκλωσης.... Βύθισαν 14 φορές στο σκοτάδι την εθνική οδό!



Police-Voice blog ➤

Tέλος στη δράση δυο Ελλήνων, που προκάλεσαν συνολική ζημιά ύψους 90.000 ευρώ κλέβοντας καλώδια υψηλής τάσης, έβαλαν οι άνδρες της Ασφαλείας Πολυγύρου

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά… 14 φορές είχε βυθίσει στο σκοτάδι το οδικό δίκτυο της εθνικής οδού Νέων Μουδανιών– Θεσσαλονίκης ένα δίδυμο «κυνηγών» χαλκού, που ξήλωναν ολόκληρα… χιλιόμετρα καλωδίων υψηλής τάσης και τα πωλούσαν σε δυο μάντρες ανακύκλωσης προς 4,10 ευρώ το κιλό!

Τέλος στη δράση των δυο Ελλήνων ηλικίας 33 και 34 χρόνων που προκάλεσαν συνολική ζημιά ύψους 90.000 ευρώ, έβαλαν οι άνδρες της Ασφαλείας Πολυγύρου που τους εντόπισαν να κινούνται με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και τους σταμάτησαν για έλεγχο. Μέσα, βρήκαν επτά καλώδια που προέρχονταν από τα φρεάτια που βρίσκονται στην βάση των κολώνων φωτισμού της εθνικής οδού στο ύψος της Γέφυρας Ποτίδαιας και αποδόθηκαν σε υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι οι δράστες είχαν κλέψει από το ίδιο σημείο καλωδιώσεις πολλών χιλιομέτρων άλλες τέσσερις φορές από το ίδιο σημείο, αλλά και άλλες εννέα φορές από στύλους φωτισμού στη Χαλκιδική στο ύψος του κόμβου Σωζόπολης, της αερογέφυρας Αγίου Παύλου, του κόμβου Λακκώματος, του κόμβου Νέων Φλογητών, του κόμβου Νέας Τρίγλιας και του κόμβου Πορταριάς Χαλκιδικής, ενώ τον Φεβρουάριο είχαν εξαφανίσει και τα καλώδια από τους στύλους φωτισμού ενός γηπέδου στη Θεσσαλονίκη!

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε έναν 48χρονο και έναν 63χρονο, στις μάντρες των οποίων πωλούσαν οι δράστες τα κλεμμένα καλώδια, καθώς και στον 26χρονο υπεύθυνο της πρώτης μάντρας. Στη δεύτερη βρέθηκαν επτά κιλά καλωδίων χαλκού που κατείχε χωρίς παραστατικά ενώ σε ένα μαντρί που χρησιμοποιούσαν οι δυο συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, βρέθηκε πλήθος πλαστικών περιβλημάτων καλωδίων.

Πηγή ➤ protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου