Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η Ελλάδα έχει τα καλύτερα μυαλά: Αυτός είναι ο 18χρονος που κατέκτησε το Cambridge!!!



Police-Voice blog ➤
Ο Νικόλας Κατέρης, είναι ο μαθητής της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής ο οποίος μπήκε στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Cambridge που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.



Εξασφάλισε τη θέση του σε αυτό αριστεύοντας στις εξετάσεις των Α-Levels, του βρετανικού συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο ίδιος, θέλει να ακολουθήσει την καριέρα της μητέρας του, η οποία είναι πολιτικός μηχανικός.

Οι αγαπημένες του ασχολίες είναι το τένις και ο προγραμματισμός.

“Είχα αποφασίσει από την Γ’ Γυμνασίου ότι ήθελα να σπουδάσω στη Βρετανία και είχα ως απώτερο στόχο το Cambridge, γιατί στον συγκεκριμένο τομέα είναι το καλύτερο. Στο engineering βέβαια κατέληξα πέρυσι” εξηγεί στο «Εθνος» ο μικρός Νικόλας.

Πέρυσι μαζί με συμμαθητές του σχεδίασαν και κατασκεύασαν μία μίνι Formula 1, μετέχοντας σε διαγωνισμό σχολείων σε όλη την Ελλάδα, κερδίζοντας το βραβείο για το καλύτερο μάρκετινγκ και την εύρεση πόρων. Παράλληλα αυτή την εποχή με ένα φίλο του ετοιμάζουν μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Αν και θα πάρει μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, είναι δεδομένο πως θα φοιτήσει στο Cambridge, καθώς όπως λέει τον διώχνει η υπάρχουσα κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια.
“Δυστυχώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα όσα βλέπω να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια με απώθησαν από το να σπουδάσω στη χώρα μου, κάτι το οποίο θα ήθελα πάρα πολύ. Η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί να υποστηρίξει τους μαθητές να αναπτυχθούν στην επιστημονική κατεύθυνση που θα επιλέξουν” λέει στο «Εθνος» ο μαθητής.

Πηγή ➤http://elas-lyste.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου