Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ για την ένταξη ειδικών φρουρών στην ΟΠΚΕ



Police-Voice blog ➤
Το γάντι στην αντίπερα όχθη του ένστολου συνδικαλισμού ρίχνει το σωματείο των ειδικών φρουρών αναφορικά με την επίσημη ένταξη αστυφυλακοποιημένων μελών του στις ΟΠΚΕ.
"Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 21/Α/29-1-2014 το Προεδρικό Διάταγμα 12/2014 με τίτλο "Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Τροποποίηση
διατάξεων του π.δ/τος 141/1991 «Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών» (Α' 58)."

Η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος δίνει την δυνατότητα πλέον στην Δ/νση Ασφάλειας να συμπεριλάβει στις Ομάδες Πρόληψης και Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και Ειδικούς Φρουρούς. Το αίτημα υποβλήθηκε από το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α πριν περίπου ένα έτος.

Φυσικά είναι σε λίγους γνωστό ότι για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα έπρεπε για περίπου ένα έτος ,να αντιπαλέψουμε για ακόμα μία φορά τον " κομπλεξισμό " και τον παραλογισμό ορισμένων αυτόκλητων ρυθμιστών της υπηρεσιακής μας ζωής που ως μοναδικό τους συνδικαλιστικό ενδιαφέρον έχουν να αντιστέκονται σε οποιαδήποτε απόπειρα της Διοίκησης να ενισχύσει και με Ειδικούς Φρουρούς κάποιες υπηρεσίες.

Ως Σωματείο Ειδικών Φρουρών δεν εκπλησσόμαστε με όλα αυτά, τα γνωρίζουμε πολύ καλά από το παρελθόν και ξέρουμε και πώς να τα αντιμετωπίζουμε. Το ίδιο καλά γνωρίζουμε πότε να σιωπούμε και να μην απαντάμε σε κάθε είδους προκλήσεις που εκτοξεύονται ανεύθυνα από διάφορους διότι για εμάς πάνω από όλους και όλα είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική κοινωνία που αναμένει από εμάς και ελπίζει σε εμάς."

Όλοι μαζί, είτε αστυφύλακες είτε ειδικοί φρουροί χθες σε κάποια άλλη υπηρεσία, αύριο στις Ο.Π.Κ.Ε, δίνουμε την μάχη για το κοινό καλό , για ένα κοινό σκοπό, την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και εμείς ως συνδικαλιστικό όργανο και αστυφυλάκων που προέρχονται από ειδικούς φρουρούς αλλά και των ειδικών φρουρών ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σε οποιονδήποτε συνάδελφο –χωρίς βαθμούς και αποκλεισμούς- που θα ζητήσει την στήριξη μας και την βοήθεια μας !!!

Ευχόμαστε στους συναδέλφους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και ελπίζουμε ότι με την βοήθεια και την καθοδήγηση των παλαιοτέρων που θα συναντήσουν στην νέα τους υπηρεσία θα αντεπεξέλθουν με επάρκεια και θα ανοίξουν και αυτοί με την σειρά τους ,όπως έκαναν κάποιοι άλλοι στο παρελθόν, το δρόμο για νέες επιτυχίες και νέες κατακτήσεις.

Διαβάστε στη συνέχεια το ρεπορτάζ του bloko.gr την Τρίτη, 28 Μαϊ 2013, που αποκάλυψε την ένταξη των φρουρών στις ΟΠΚΕ

Ομάδα συλλήψεων στην Ασφάλεια με ειδικούς φρουρούς σχεδιάζει η ηγεσία, Η εκπαίδευση των ΟΠΚΕ    

Μετά τις ΟΠΚΕ, που οι πληροφορίες από καλά διασταυρωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι επίκειται ο πολλαπλασιασμός τους με ενίσχυση από μη αστυφυλακοποιημένους ειδικούς φρουρούς και στη Δημόσια Ασφάλεια (ΥΔΕΖΙ) σχεδιάζεται η δημιουργία ειδικής ομάδας συλλήψεων με επίσης βαρύ οπλισμό, στην οποία και αυτή, η πρώτη "ύλη" επιχειρείται ν' αντληθεί από τις τάξεις των ειδικών φρουρών.
Παρότι μέχρι σήμερα κάτι σχετικό δεν επιτρέπεται με βάση τον κανονισμό των
μεταθέσεων, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι θα υπάρξει τροποποιητική ρύθμιση ώστε και στην Ασφάλεια να ανοίξει ο δρόμος για μεταθέσεις μη αστυφυλακοποιημένων ειδικών φρουρών.
Σε ότι αφορά στο χθεσινό μας ρεπορτάζ για την ενίσχυση των ομάδων ΟΠΚΕ, επαληθεύσαμε σχόλιο- κριτική αναγνώστη ότι οι ομάδες είναι 14 και όχι 8. Δεδομένο παραμένει ότι στα Σχολεία που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη  με σχετικές εκπαιδεύσεις ώστε να φτάσουν αρχικά στις 16, ενώ ταυτόχρονα θα καλυφθούν τα οργανικά κενά που υπάρχουν είτε σε επίπεδο μονάδων που ήδη επιχειρούν, είτε αυτής που εκ των πραγμάτων έχει καταργηθεί.
Επίσης, η εκπαίδευση πρόκειται να παραταθεί, καθώς θα πραγματοποιηθούν βολές και μακρύκαννα πολεμικά όπλα και πρέπει να βρεθεί κενό πρόγραμμα στα δύο στρατόπεδα που είναι πιστοποιημένα για τέτοιου είδους βολές. Της Σχολής Ευελπίδων δηλαδή ή του Χαϊδαρίου.
Πηγή ➤http://www.bloko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου