Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ελικόπτερα αστυνομίας- πυροσβεστικής, Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη, Επιστολή αστυνομικών..Τα «σαΐνια»…………………….. της Κατεχάκη έχασαν τον προσανατολισμό τους στους αιθέρες.



Police-Voice blog ➤
Μετά την ομάδα υψηλής αστυνόμευσης, το bloko.gr έγινε αποδέκτης επιστολής από την ομάδα ιπτάμενης αστυνόμευσης. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει η οποιαδήποτε συνάφεια, πλην όμως σ' αυτά που θίγουν οι συντάκτες της επιστολής αναφορικά με τον αεροπορικό σχηματισμό των εναέριων μέσων των δύο σωμάτων όπως τον
διέταξαν οι ιθύνοντες νόες του σ.ν. για την αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας, έχουν δίκιο.
Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη... Διαβάστε τί γράφουν στο εισηγητικό τμήμα της επιστολής και στο συνέχεια στο ερμηνευτικό...
"Σας αποστελλουμε σχολια σχετικα με το σχεδιο νομου για να καταλαβετε απο πρωτο χερι την ποιοτητα της προετοιμασιας που εγινε στο νομοσχεδιο οσον αφορα τα ιπταμενα μεσα για τα οποια και ενδιαφερομαστε.
Θα μας ευχαριστουσε αν το βαζατε να παιζει κανα δυο τρεις μερες  μπας και το καταλαβουν στο Προπατζιδικο και κανουν τιποτε που πολυ αμφιβαλουμε.
ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Τα «σαΐνια»…………………….. της Κατεχάκη   έχασαν τον προσανατολισμό τους στους αιθέρες.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να ερμηνευτεί η αλλοπρόσαλλη και  διαμετρικά αντίθετη  προσέγγιση  του σχεδίου νόμου από επαΐοντες , με θέμα την  «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη» των περιπτώσεων των Υπηρεσιών Εναερίων Μέσων  της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ.
Ούτε μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν.
Αν και το σημείο εκκίνησης  των δυο υπηρεσιών, όσον αφορά το λειτουργικό τους καθεστώς, των δυο υπηρεσιών είναι σχεδόν ταυτόσημο, καθότι και οι δυο εναέριες υπηρεσίες λειτουργούν ως αυτοτελείς υπηρεσίες των αντίστοιχων Αρχηγείων  λόγω του εξειδικευμένου αντικειμένου τους, πλέον με το νέο σχέδιο νόμου   καλούνται να χαράξουν διαμετρικά αντίθετες πορείες  πτήσης.
Η μια αυτή της ΕΛ.ΑΣ. υποβαθμίζεται σε υποδιεύθυνση  (καίτοι έχει δικό της ιδρυτικό νόμο ,δικό της προεδρικό διάταγμα, δικό της κανονισμό, διαρθρωμένη σε  5 πέντε τμήματα με εδαφική αρμοδιότητα σε όλη την Ελλάδα,   χάνει την αυτοτέλεια της υπαγόμενη σε μια νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων όπου καλείται να συγκατοικήσει με κομάντο (ΕΚΑΜ), βόμβες και σκυλιά (Υ.Ε.Ε.Μ & Σ.Α.Σ) με τους οποίους καμία συνάφεια αντικειμένου δεν προκύπτει πέρα από τον όρο «ειδική» Υπηρεσία και ουσιαστικά παραγνωρίζεται ο εξειδικευμένος αεροπορικός χαρακτήρας του έργου της.( άρθρο 26 παρ.2)
Η άλλη αυτή του Π.Σ. διατηρεί την  αυτοτελή λειτουργία της και επιπρόσθετα το ιπτάμενο προσωπικό αυτής (χειριστές-τεχνικοί) αναβαθμιζόμενο και συγχαρητήρια για αυτό , μεταπηδά σε καθεστώς ειδικών καθηκόντων παράγοντας που αναδεικνύει την εξειδικευμένη φύση του έργου και ενδυναμώνει τον αυτοτελή χαρακτήρα λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής. (άρθρο 67 παρ.2 )
Ως εκ τούτων ένα είναι βέβαιο, ότι  αφού οι δυο υπηρεσίες που μέχρι σήμερα σχεδόν συνέπλεαν  ή μάλλον πετούσαν σε σχηματισμό, όσο αφορά το καθεστώς λειτουργίας τους (όπως είναι και φυσικό λόγω του ίδιου αντικειμένου) πλέον για κάποια έχει δοθεί εσφαλμένη κατεύθυνση πτήσης  που σίγουρα δεν θα οδηγήσει στην «αναδιοργάνωση» που ευαγγελίζεται το νέο σχέδιο νόμου, αλλά στην αποδιοργάνωση αυτής.
Βέβαια….. δεν είναι η πρώτη φορά  που γίνεται στην χώρα μας «κατά το δοκούν» με διαφορετικό τρόπο αντιμετώπιση όμοιων καταστάσεων, και μάλιστα στο Ίδιο υπουργείο αλλά αυτό που είναι πρωτόγνωρο είναι να αναμένεις (ας το πούμε και αεροπορικά μια που έτσι ξεκινήσαμε) οι παραπάνω δυο αεροπορικές υπηρεσίες πετώντας σε διαμετρικά αντίθετες κατευθύνσεις να προσδοκάς να καταλήξουν στον ίδιο προορισμό,   δηλαδή στην Υπηρεσία Εναερίων Μέσων  Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, την σύσταση της οποίας εξουσιοδοτεί το σχέδιο νόμου τους αρμόδιου υπουργούς αν ιδρύσουν (άρθρο 75 παρ.7).

Και σίγουρα δεν χρειάζεται να είναι κάποιος «σαΐνι» για να αντιληφθεί ποια από τις δύο είναι η λάθος κατεύθυνση πτήσης που δεν θα φτάσει στον προορισμό της………"

Ομάδα  Ιπτάμενης Αστυνόμευσης
Πηγή ➤http://www.bloko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου