Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Κρίσεις και διακρίσεις αστυνομικών και στην Θεσσαλονίκη; Επιστολή- καταγγελία αστυνομικών



Police-Voice blog ➤
Την ώρα που γραφαμε τις προηγούμενες γραμμές για τις κρίσεις του 2009 και του 2010 και το ρόλο του κ. Φώτη Παπαγεωργίου, μας ήρθε μια επιστολή από την Θεσσαλονίκη, από ομάδα αστυνομικών όπως δηλώνουν -το αν είναι ή όχι ακομμάτιστοι όπως επίσης δηλώνουν στην κρίση σας- που όμως συγκυριακά έρχεται να
προστεθεί ως ψηφίδα στο παζλ για το τί έγινε τω καιρώ εκείνω.
Ουδόλλως φυσικά σε ότι αφορά στην επαγωγή της σκοπιμότητας δεν μας διαλάθει της προσοχής, καιρού ου μενετοί άλλωστε, η ποιότητα των παρόντος ιστορικού χρόνου ως προς τις επερχόμενες κρίσεις και γιατί τώρα αποφάσισαν να βγάλουν τα εσώψυχα τους οι αστυνομικοί.
Δεν ξέρουμε επίσης εάν και κατά πόσο όσα καταγγέλλονται είναι αλήθεια, την οποία θ' αναζητήσουμε ένθεν κακείθεν στις επόμενες ώρες, όμως και αλλά όλα όσα περιγράφονται έχουν μια διαβολική σύμπτωση στη συμπτωματολογία. Διαβάστε την και θα καταλάβετε.
"Αξιότιμε κύριε Καραϊβάζ,
Είμαστε μια ομάδα Αστυνομικών που και ακομμάτιστοι είμαστε και αγαπάμε πολύ το επάγγελμά μας, δεν θέλουμε να ενοχλούμε κανέναν και ασχολούμαστε μόνο με τη δουλειά μας, αλλά μερικά πράγματα τα οποία έχουν συμβεί στη Θεσσαλονίκη και τα οποία αποτελούν κοινό μυστικό όλων, πρέπει να λέγονται! Επειδή όλοι οι συνάδελφοι φοβούνται και κανένας δεν θέλει να μιλήσει, απευθυνόμαστε σε εσάς, ώστε με τη συμβολή σας, την υψηλή δημοσιογραφική ακεραιότητα, αλλά και τη συμπάθεια προς τους ένστολους που σας διακρίνει, να λάβει γνώση και η ηγεσία, αλλά και να λάβουμε επιτέλους απαντήσεις!
Τον Φεβρουάριο μήνα του έτους 2010 και μετά τις τότε κρίσεις και τοποθετήσεις των ανώτερων και ανώτατων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, τις πρώτες από την τότε νεοεκλεγμένη κυβέρνηση, ένας νεοπροαχθείς Αστυνομικός Διευθυντής τοποθετήθηκε στη θέση του Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στην οποία και παραμένει ως σήμερα με τον βαθμό του Ταξιάρχου.
Ξαφνικά, ένας νέος Αξιωματικός ανέλαβε ...... στην εν λόγω Διεύθυνση, καθώς ο παλιός ξαφνικά αρρώστησε και το γραφείο του προσωπικού βάφτηκε, εν μέσω κρίσης και με τη χώρα να αδυνατεί να δανειστεί και να μπαίνει στη προστασία του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου και στο 1ο μνημόνιο!
Το χρώμα αυτού πράσινο, με δαπάνη της Υπηρεσίας μάλιστα!!!
Κατόπιν τούτου, κατά προσωπική μας άποψη παρατηρήθηκε μια αδικαιολόγητη και τρομερή μετακίνηση Αστυνομικού προσωπικού από, εντός και εκτός της Διεύθυνσης αυτής.
Παρακαλούμε όπως, μέσω εσάς και προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τις απόψεις μας και τις υποψίες μας ότι οι μεταθέσεις που έγιναν είχαν άλλο, παρά υπηρεσιακό χαρακτήρα, μας πληροφορήσει ο Υπουργός σχετικώς και μόνο αριθμητικά, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων:
Α] Πόσοι Αστυνομικοί [οποιουδήποτε βαθμού] μετακινήθηκαν-αποσπάστηκαν εντός και εκτός της Διεύθυνσης αυτής, χωρίς αίτησή τους, είτε με διαταγή του προαναφερόμενου Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, είτε κατόπιν πρότασης του ίδιου στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, το χρονικό διάστημα ενός μηνός από την ανάληψη των καθηκόντων του και πόσο αντιστοιχεί ο αριθμός αυτός σε ποσοστό επί της 100 στο Αστυνομικό προσωπικό που υπηρετούσε στη Διεύθυνσή του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του;
Β] Πόσοι Αστυνομικοί [οποιουδήποτε βαθμού] μετακινήθηκαν-αποσπάστηκαν-μετατέθηκαν  εντός και εκτός της Διεύθυνσης αυτής, χωρίς αίτησή τους, είτε με διαταγή του προαναφερόμενου Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Συμβουλίου μεταθέσεων στο οποίο έχει ως Διοίκηση την πλειοψηφία και προεδρεύει, είτε κατόπιν πρότασης του ίδιου στον τότε Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και με απόφαση του τελευταίου ή του αντίστοιχου Συμβουλίου μεταθέσεων, του οποίου πάλι η Διοίκηση έχει την πλειοψηφία, το χρονικό διάστημα ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του και πόσο αντιστοιχεί ο αριθμός αυτός σε ποσοστό επί της 100 στο Αστυνομικό προσωπικό που υπηρετούσε στη Διεύθυνσή του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του;
Γ] Με ποια από τα υπηρεσιακά κριτήρια που προβλέπονται στο Π.Δ. 100/2003, έγιναν αυτές, καθόσον οι εν λόγω Αστυνομικοί ποτέ τους δεν υπέβαλλαν αιτήσεις;
Δ] Έχουν παρατηρηθεί τα ίδια φαινόμενα και στην αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης;
Αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες μας, τότε σίγουρα η Αστυνομία δεν πάσχει από φιλότιμο, εργασιακή και επαγγελματική συνείδηση, πειθαρχία και ευσυνειδησία!
Πάσχει από αναξιοκρατία και ηγεσία!
Παρακαλούμε όπως αν μπορείτε η παρούσα επιστολή μας να δοθεί και σε βουλευτές του Νομού, ώστε να ερωτηθεί ευθέως ο κ.Υπουργος εντός της Βουλής, αλλά και παρακαλούμε να μείνουμε ανώνυμοι, για τη προστασία της εργασίας μας, αλλά και των οικογενειών μας.
Ευχαριστούμε."

Πηγή ➤http://www.bloko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου