Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Εξοπλισµός της ΕΛ.ΑΣ. που είναι (µόνο) για πέταµα!



Police-Voice blog ➤
Το παραµύθι αυτό δεν έχει δράκο. Μόνο… «γίγαντες», «νάνους» και επειδή είναι ελληνικό, µπόλικη σπατάλη, κακοδιαχείριση και αδιαφορία. Φωτογραφίες – ντοκουµέντα που δηµοσιεύει Το ΧΩΝΙ δείχνουν εξοπλισµό της αστυνοµίας που είναι ακατάλληλος αλλά δεν αποσύρεται ούτε καταστρέφεται, µε αποτέλεσµα οι αστυνοµικοί του δρόµου να είναι υποχρεωµένοι να τον πληρώνουν από την τσέπη τους, στην οποία τα τελευταία χρόνια το µνηµόνιο έχει
βάλει βαθιά το χέρι του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ
Oλα ξεκίνησαν, εδώ και καιρό, όταν αστυνοµικοί της Αµεσης ∆ράσης πήγαιναν στις εγκαταστάσεις της αστυνοµίας να προµηθευτούν κράνη ή µπότες και έπαιρναν τις εξής απαντήσεις: «Συνάδελφε, έχουµε κράνος αλλά µόνο σε µέγεθος extra small και µπότες νούµερο 46». «Νόµιζα ότι είχα κεφάλι νάνου και πόδι γίγαντα» λέει αστυνοµικός της ∆Ι.ΑΣ που αναγκάστηκε να δώσει από την τσέπη του 250 ευρώ για κράνος και 200 ευρώ για µπότες.
«Για άλλη µια φορά βγαίνει στη δηµοσιότητα η κακοδιαχείριση του παρελθόντος. Αγόραζαν πράγµατα και δεν ήξεραν γιατί τα αγόραζαν. Στη συνέχεια τα στοίβαζαν σε αποθήκες και όλα αυτά µε λεφτά του ελληνικού λαού. Κατόπιν, λόγω της αχρηστίας αυτών των υλικών, ανάγκαζαν τον Ελληνα αστυνοµικό να βάζει το χέρι στην τσέπη για να αγοράζει τα υλικά µε τα οποία θα δούλευε» λέει στο «ΧΩΝΙ» ο Σταύρος Μπαλάσκας, Αντιπρόεδρος ∆ηµοσίων Σχέσεων της Ενωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων Αθήνας.
Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που δηµοσιεύει Το ΧΩΝΙ από τα εκατοντάδες κράνη, τις σκισµένες µπότες, που είναι στοιβαγµένες στους διαδρόµους, σε κοινή θέα, ακόµα και µέσα στις τουαλέτες. Ολα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση αστυνοµικών, που πήγαιναν για να παραλάβουν αλλά έφευγαν πολλές φορές µε άδεια χέρια.
Εμφάνιση 20140530_083235.jpg

Είναι γνωστό, εδώ και πολύ καιρό, στα κλιµάκια των αξιωµατικών της ΓΑ∆Α και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ότι ο συγκεκριµένος εξοπλισµός πρέπει είτε να αποσυρθεί είτε να καταστραφεί. Γιατί όµως δεν γίνεται κάτι τέτοιο; «Αν αποσυρθούν, θα πρέπει να εγκριθεί ανάλογο κονδύλι από το Αρχηγείο ώστε να αγοραστούν καινούργια και κάτι τέτοιο φαίνεται δεν είναι στις άµεσες προτεραιότητες τους» λέει ανώτερος αξιωµατικός της αστυνοµίας, που αποστρατεύτηκε πριν από λίγο καιρό έχοντας µεγάλη εµπειρία σε θέµατα και διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισµών για υλικοτεχνική υποδοµή.
«Η σωστή διαχείριση των περιορισµένων πόρων που υπάρχει αυτή τη στιγµή θα ήταν το καλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο θα µπορούσαµε αφενός να µειώσουµε τη σπατάλη και αφετέρου να χρησιµοποιήσουµε τα χρήµατα ώστε να αγοραστεί το απαραίτητο υλικό. ∆εν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» καταλήγει ο συνδικαλιστής Σταύρος Μπαλάσκας.
Εμφάνιση 20140530_083419.jpg

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΟΥΝ
Ωστόσο, σύµφωνα µε πληροφορίες που έχει Το ΧΩΝΙ, έχουν ήδη συνταχθεί τα απαραίτητα έγγραφα προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για την αγορά εξοπλισµού. Οµως αυτό δεν είναι το µοναδικό περιστατικό κακοδιαχείρισης, που έχει σαν αποτέλεσµα η «δύναµη πυρός» της αστυνοµίας στην Αττική να είναι µικρότερη.
Στις ίδιες αποθήκες, λένε καλά πληροφορηµένες πηγές, υπάρχουν δεκάδες ζευγάρια ελαστικών αυτοκίνητων, που έχουν αγοραστεί εδώ και πολύ καιρό και µέχρι σήµερα… σαπίζουν. Την ίδια ώρα «που οι ανάγκες των περιπολικών είναι µεγάλες καθώς πολλά οχήµατα δεν περιπολούν αλλά… γλιστρούν σαν βαρκούλες στους δρόµους της Αθήνας» λέει Στο ΧΩΝΙ έµπειρος αστυνοµικός. 

Κίμων Αγαπάκης
Πηγή ➤http://www.bloko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου