Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Αλλαγή σκηνικού.. Αγριεύει ο καιρός: Ερχονται βροχές και καταιγίδες..Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 31-8-2014



Police-Voice blog ➤

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση

Αγριεύει από την Κυριακή ο καιρός, με ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρες βροχές  σε όλη την χώρα.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Στη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. 

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βορειότερα, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βορειότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 31-8-2014
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, περιμένουμε την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 21 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στις Κυκλάδες και στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.


Πηγή ➤http://www.protothema.gr --http://www.meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου