Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Τα μέλη της ανέρχονται σε 19 ! ! ! Βόλος:.. Σπείρα με 57 κλοπές είχε αδυναμία στα χρηματοκιβώτια



Police-Voice blog ➤

Οι δράστες έκλεβαν μόνο μετρητά και χρυσαφικά, η αξία των οποίων φτάνει τα 350.000 ευρώ

Οδηγοί «ραλίστες», κλεφτρόνια, «τσιλιαδόροι» και «μπουκαδόροι» αποτελούσαν την πολυμελή σπείρα που εξορμούσε από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης στην Μαγνησία για να κάνει διαρρήξεις σε σπίτια, εταιρείες και ιδρύματα με... αδυναμία στα χρηματοκιβώτια!

Πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τα οποία ένας 60χρονος Έλληνας θεωρείται αρχηγικό στέλεχος, είναι προφυλακισμένα σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ενώ εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων οκτώ, ηλικίας από 23 ως 62 χρόνων που έχουν ταυτοποιηθεί. Άλλοι έξι παραμένουν άγνωστοι και οι έρευνες να εξακριβωθεί η ταυτότητα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η σπείρα δρούσε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά από το Σεπτέμβριο του 2013 ως φέτος τον Φεβρουάριο και από τότε διέπραξε στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας 38 διαρρήξεις σε σπίτια, οκτώ κλοπές ή διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων από εταιρείες και κοινωφελή ιδρύματα και 11 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, τις οποίες τοποθετούσαν στα δικά τους οχήματα που οδηγούσαν έμπειροι οδηγοί. Για την επικοινωνία τους χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας με στοιχεία άλλων ατόμων, συχνά ανύπαρκτων, τις οποίες άλλαζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου, διαπίστωσαν ότι οι δράστες έκλεβαν μόνο μετρητά και χρυσαφικά, η αξία των οποίων φτάνει τα 350.000 ευρώ! Τα μέλη της σπείρας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για κλοπές και τώρα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους για συγκρότηση και ένταξη σε οργάνωση με διαρκή δράση και ιεραρχία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και της ληστείας, με την μορφή της ληστρικής κλοπής.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου