Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πώς βελτιώνεται φυσικά η Φλεβίτιδα ! Απο tumbao.gr



Police-Voice blog ➤
Κιρσοί μπορούν να προκληθούν από το υπερβολικό βάρος, τραυματισμούς στα πόδια, τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, εγκυμοσύνες και θεραπείες που περιέχουν οιστρογόνα. Η φλεβίτιδα στα πόδια ήταν κυρίως ένα οπτικό πρόβλημα, όμως θα μπορούσε πραγματικά να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ χειρότερο. Αν έχετε διευρυμένες φλέβες στα πόδια θα μπορούσε να είναι επειδή μία από τις βαλβίδες έχει σταματήσει να λειτουργεί. Οι βαλβίδες μιας κατεύθυνσης βοηθούν την επιστροφή του αίματος προς την καρδιά και τους πνεύμονες.
Η φλεβίτιδα μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις και το δέρμα μπορεί να πυκνώσει και να σκληρύνει γύρω από τα πόδια και τους αστραγάλους. Σε ακραίες περιπτώσεις, η φλεγμονή μιας φλεβικής θρόμβωσης μπορεί να προκαλέσει θρόμβους αίματος στους πνεύμονες. Οι κιρσοί είναι γενετική ασθένεια, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε άτομα που τείνουν να εργάζονται όρθιοι όλη την ημέρα, όπως κομμωτές, σερβιτόροι, καθαρίστριες, πωλήτριες, χειρουργοί και αθλητές. Παραδόξως, πολύ λίγοι άνθρωποι θεραπεύονται από τους κιρσούς και παρόλο που δεν υπάρχει τρόπος να τους αποτρέψετε εντελώς, είναι δυνατόν να επιβραδύνετε τη διαδικασία και να το αποτρέψετε από το να γίνουν χειρότεροι.
Εδώ είναι 12 συμβουλές για να επιβραδύνετε την εμφάνιση των κιρσών .
1. Αν στέκεστε όρθιοι για μεγάλο χρονικό διάστημα ταρακουνήστε τα πόδια σας κάθε τόσο για να αποφευχθεί η συσσώρευση του αίματος.
2. Λυγίστε τα πόδια σας. Συστέλλοντας  τους μυς στα πόδια σας βοηθάτε τη δύναμη του αίματος προς τα πάνω και έξω από τις φλέβες. Αν κάθεστε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα δοκιμάστε να λυγίσετε το πόδι σας προς τα πάνω και προς τα κάτω. Επίσης, περιστρέψτε τα πόδια σας δεξιόστροφα και αριστερόστροφα.
3. Μην κάθεστε σταυροπόδι, αυξάνει την πίεση στις φλέβες των ποδιών.
4. Ήπια άσκηση, όπως το κολύμπι και το περπάτημα μπορεί να ενισχύσει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και να αποτρέψουν ή να καθυστερήσουν την ανάπτυξη των προεξέχουσων φλεβών.
5. Αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα που μπορεί να ασκήσουν σοβαρή πίεση στις φλέβες.
6. Μενοντας καθιστοί ή έχοντας κάτω με τα πόδια σας θα βελτιώσετε τη ροή του αίματος από τα πόδια προς την καρδιά. Εάν τα πόδια σας είναι πολύ πρησμένα προσπαθήσουμε να κοιμάται με τα πόδια σας σηκωμένα.
7. Με έχει κρύο ή χλιαρό ντους  συρρικνώνονται οι φλέβες.
8. Για να σταματήσετε τις διογκωμένες φλέβες να χειροτερέψουν, συνιστάται η εφαρμογή ελαστικών καλτσών ή ελαστικών επιδέσμων που παρέχουν υποστήριξη.
9. Να είστε ενήμεροι για το βάρος σας, εάν είστε υπέρβαροι θέτετε περιττή πίεση στις φλέβες σας.
10. Πάρτε βιταμίνη Β, βιταμίνη C και ψευδάργυρο για να διατηρήσετε την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και να ενισχύσετε τα τείχη τους, αυτό μπορεί να αποτρέψει ή να καθυστερήσει την εμφάνιση των κιρσών.
11. Να φοράτε ελαστικές κάλτσες για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Συζητήστε με το γιατρό σας ώστε να λάβετε αντιπηκτικά, όπως η ασπιρίνη που βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων αίματος και στη φλεβική θρόμβωση.
12. Να φοράτε άνετα παπούτσια που έχουν κορδόνια που μπορούν να χαλαρώσουν αν χρειαστεί, και να φοράτε ψηλά τακούνια μόνο για ειδικές περιπτώσεις. Το περπάτημα σε ψηλά τακούνια μπορεί να επιδεινώσει τη φλεβίτιδα.
ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΑΠΟΥΝΤΑΛΗ.
Πηγή ➤http://www.tumbao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου