Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ομολόγησαν οι δύο απαγωγείς της 27χρονης αναζητείται ο τρίτος ΦΩΤΟ



Police-Voice blog ➤
Ομολόγησαν οι δύο συλληφθέντες την απαγωγή της 27χρονης ενώ οι έρευνες στρέφονται τώρα σε έναν Αλβανό ονόματι Αλέκο που φέρεται να είχε στενή σχέση με το θύμα.
Οι δύο δράστες 53 και 48 χρόνων, ο ένας ομογενής από Καζακστάν κρατούσαν επί 9 μέρες όμηρο τη νεαρή κοπέλα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν και το κρησφύγετο στη Λούτσα, σπίτι που ανήκει στην πεθερά του 48χρονου ενώ ο ίδιος έχει χρησιμοποιήσει κατά την απαγωγή ένακινητό τηλέφωνο που ανήκε σε εταιρεία που εργαζόταν στο παρελθόν και η οποία έχει κλείσει.
Το DNA που είχε βρεθεί στον φάκελο και στη σακούλα που της είχαν δώσει επιστρέφοντας τα ρούχα της και το μυθιστόρημα που δεν είχε τελειώσει ταυτοποιείται με τον 48χρονο απαγωγέα. Αναζητείται ακόμα ένας Αλβανός περιφερειακός συνεργός ίσως και φύλακας της κοπέλας. Σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκε και μέρος των λύτρων που είχαν δοθεί.

Από το φιλικό περιβάλλον οι απαγωγείς

Οι απαγωγείς για κάποιο χρονικό διάστημα, είχαν συνεργαστεί με την 27χρονη, και γνώριζαν τη συγγενική της σχέση με τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη. Οι δράστες, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως σχετίζονται με το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 27χρονης και αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Ο 48χρονος, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία, ο ιδιοκτήτης της οποίας, που δεν έχει σχέση με την υπόθεση, ήταν φίλος του πατέρα της ομήρου, από τον οποίο όμως φαίνεται να είχε αντλήσει πληροφορίες για την οικογενειακή της κατάσταση. Ο 53χρονος, ελληνικής υπηκοότητας, ομογενής από το Καζακστάν, φαίνεται να είναι ιδιοκτήτης μπαρ στα Δυτικά Προάστια, και πιθανόν γνώριζε την 27χρονη, από την περιστασιακή εργασία της σε τέτοια καταστήματα.
Οι δύο εξετάζονται στα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ παράλληλα γίνονται αναζητήσεις για τον Αλβανό υπήκοο. Στο μεταξύ έγιναν λήψεις γενετικού υλικού, προκειμένου να συγκριθεί με εκείνο που εντοπίστηκε στα ρούχα της 27χρονης φοιτήτριας νοσηλευτικής και στον φάκελο με το ιδιόχειρο σημείωμά της, που είχαν αφήσει πάνω σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στην οδό Ολυμπίας στη Ν. Ιωνία.

Tο DNA και το λάθος των απαγωγέων

Το DNA ενός εκ των απαγωγέων της 27χρονης Β.Μ., εντοπίστηκε από στελέχη του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ. στα ρούχα της ομήρου, που είχε «αγκαλιάσει» τον αναβάτη της μοτοσυκλέτας, ο οποίος την είχε απελευθερώσει σε κοντινό σημείο από το σπίτι της. Μάλιστα το γενετικό υλικό ταυτοποιήθηκε με άλλο που ανιχνεύτηκε πάνω στον φάκελο.
Η κίνηση των απαγωγέων να μεταφέρουν στο δεύτερο μισό της διαδρομής τους από το κρησφύγετο προς την απελευθέρωση της ομήρου, μοτοσυκλέτα, φαίνεται πως εμπεριείχε ακόμη ένα «λάθος», αφού η όμηρος ήρθε σε απόλυτη επαφή με έναν τουλάχιστον δράστη.Το DNA αποτέλεσε ένα ισχυρό όπλο στην «φαρέτρα» των αστυνομικών για την άμεση όπως διαπιστώνεται χρήση του.
Είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στους αστυνομικούς η αποκάλυψη της ομήρου, αμέσως μετά την ελευθέρωσή της, ότι είχε «αγκαλιάσει» τον απαγωγέα της!
«Επέστρεψαν την όμηρο με μοτοσυκλέτα» αποκάλυπταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αιτιολογώντας την άμεση κίνησή τους μετά την απελευθέρωση, να την «γδύσουν», με την ελπίδα να εντοπίσουν DNA του απαγωγέα, πάνω στα ρούχα της, κάτι που αποδείχθηκε ουσιαστικό για την πορεία των ερευνών.
Το πρωί της Κυριακής, ημέρα απελευθέρωσης της 27χρονης Βαρβάρας, οι δράστες την είχαν αναγκάσει με κλειστά μάτια, να φορέσει κράνος και να επιβιβαστεί σε μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένας από τους απαγωγείς έως το σημείο κοντά στο σπίτι της, όπου και την άφησαν. Εκεί της έβγαλε το κράνος, της είπε να μην βγάλει την κορδέλα με την οποία είχαν κλείσει τα μάτια έως ότου περνούσαν 5 λεπτά!  Στη συνέχεια όταν η όμηρος έφθασε στο σπίτι της, και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν τον τρόπο μεταφοράς, της είπαν να βγάλει τα ρούχα της προκειμένου να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προς αναζήτηση γενετικού υλικού του απαγωγέα-μοτοσυκλετιστή.

Τα λύτρα και η διαδρομή

Οι δράστες της αρπαγής, δύο μέρες αφού είχαν πάρει τα λύτρα των 82.500 ευρώ, το πρωί της Κυριακής, ανάγκασαν την όμηρο να δέσει τα μάτια της με μαντήλι. Αρχικά την επιβίβασαν σε αυτοκίνητο. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής μετά από περίπου μία ώρα, την έβγαλαν από αυτό και της φόρεσαν κράνος μοτοσυκλετιστή. Την καθοδήγησαν να ανέβει σε μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε ένας από τους δράστες. Μετά από μισή ώρα και αφού φαίνεται να κινήθηκαν από τον περιφερειακό Γαλατσίου, έφθασαν σε πολύ μικρή απόσταση μακριά από το σπίτι της, όπου της έβγαλαν το κράνος και την εγκατέλειψαν. Σε όλη αυτή την διαδρομή, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο απαγωγέας είχε την υποστήριξη των συνεργών τους που ακολουθούσαν με άλλη μοτοσυκλέτα ίσως και αυτοκίνητο.
Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, είναι σε θέση να γνωρίζουν πως η επιβίβαση της ομήρου στην μοτοσυκλέτα ήταναπόφαση της «τελευταίας στιγμής» από τους απαγωγείς. Η απόφαση αυτής της αλλαγής προήλθε, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., από τον... Μαραθώνιο!
Η διαδρομή των απαγωγέων για την απελευθέρωση της ομήρου ήταν κοντινή σε αυτή των... δρομέων, ενώ συνέπεσε και χρονικά. Υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί στους δρόμους, οπότε για να αποφύγουν τυχαίο αστυνομικό έλεγχο αποφάσισαν να την επιβιβάσουν σε μοτοσυκλέτα, που θα είχε μεγαλύτερη ευχέρεια στην κίνησή τους και άμεση διαφυγή.
Πηγή: thetoc.gr

Πώς ξετύλιξε το κουβάρι της απαγωγής η ΕΛ.ΑΣ

Ποιοι είναι οι απαγωγείς της 27χρονης


Τα δύο κρίσιμα λάθη του 48χρονου «εγκέφαλου» - Πώς συγκέντρωσε τις πληροφορίες για το θύμα και την οικογένειά της - Στο σπίτι της πεθέρας του το κρυσφήγετο της σπείρας  - Ποιος ο ρόλος του 53χρονου συνεργού του από το Καζακστάν - Αναζητείται ο «Αλέκος», ο Αλβανός τσιλιαδόρος - Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το μεσημέρι της Κυριακής

Τρία άτομα συμμετείχαν στην απαγωγή της 27χρονης ανηψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, με τους δύο να βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ και τον τρίτο συνεργό τους να αναζητείται. Πρόκειται για έναν 48χρονο Έλληνα, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της απαγωγής, για έναν 53χρονο ομογενή με καταγωγή από το Καζακστάν και για έναν Αλβανό, με το όνομα «Αλέκος», ο οποίος και αναζητείται.



Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφεραν σε μία βδομάδα από την απελευθέρωση της 27χρονης να φτάσουν στα ίχνη των απαγωγέων της και τελικά τα ξημερώματα της Κυριακής να συλλάβουν τους δύο από τους τρεις δράστες. Με μεθοδικές κινήσεις και λεπτούς χειρισμούς συγκέντρωσαν όσα περισσότερα στοιχεία και τελικά κατάφεραν να εξιχνιάσουν την απαγωγή-μυστήριο.







Αξίζει να σημειωθεί πως ο 48χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση, διαμένει μόνιμα στη Νέα Ιωνία και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, όμως λόγω οικονομικών δυσχεριών αναγκάστηκε να την κλείσει και να εργαστεί ως υπάλληλος σε άλλη μεταφορική εταιρεία, της οποίας ο ιδιοκτήτης είναι στενός φίλος του πατέρα της 27χρονης. Ο πατέρας πήγαινε συχνά στην εταιρεία και συζητούσε με το φίλο του, με αποτέλεσμα ο 48χρονος υπάλληλος να ακούει τις συνομιλίες, μεταξύ άλλων εκείνες που αφορούσαν στον κουνιάδο του πατέρα της 27χρονης, το γνωστό εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργο Καϋμενάκη.

Ο 53χρονος ομογενής, φίλος του 48χρονου, με καταγωγή από το Καζακστάν διατηρεί μπαρ στο Μενίδι, στο οποίο ωστόσο θαμώνας ήταν ο Αλβανός. Οι δυο τους έκαναν πολλή παρέα και συχνά μοιράζονταν τις σκέψεις τους για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.



Οι τρεις τους, με τις πληροφορίες που συνέλεγε ο 48χρονος από τον πατέρα της 27χρονης, σχεδίαζαν την απαγωγή της για περισσότερους από έξι μήνες, ενώ φρόντισαν να συλλέξουν αρκετές πληροφορίες και μέσω του Facebook, μαθαίνοντας πού δουλεύει και πού συχνάζει η 27χρονη, ξεκινώντας παράλληλα να την παρακολουθούν.

Η απαγωγή της 27χρονης έγινε στις 31 Οκτωβρίου, στις 22.00, έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη.




Πώς ξετύλιξε το κουβάρι της απαγωγής η ΕΛ.ΑΣ
Το πρωί της Κυριακής, στις 9 Νοεμβρίου, οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερη την 27χρονη στην Άνω Κυψέλη, αφού είχαν λάβει 82.500 ευρώ για λύτρα. Στις 8 Νοεμβρίου, όταν και οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα για να τους παραδώσει τα λύτρα, ενεργοποιήθηκαν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είδαν ότι το τηλέφωνο εκπέμπει από τη Λούτσα. Πηγαίνοντας στο σημείο, πόρτα-πόρτα κατάφεραν να φτάσουν στο σπίτι που ανήκει στην πεθερά του 48χρονου, το οποίο σπίτι ήταν και το κρησφύγετο των δραστών τις δέκα συνολικά ημέρες της απαγωγής. Ο Αλβανός ήταν εκείνος που εκτελούσε χρέη... τσιλιαδόρου στο κρησφύγετο.



Επιπλέον, οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να συγκεντρώσουν υλικό από 100 κάμερες και έτσι να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες.

Το γενετικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα ρούχα της 27χρονης ταυτοποιήθηκε με εκείνο του 48χρονου Έλληνα, ο οποίος υπέπεσε σε ακόμη ένα... σφάλμα: Χρησιμοποίησε δύο κινητά τηλέφωνα για να επικοινωνήσει με την οικογένειά της, εκ των οποίων το ένα ήταν καρτοκινητό (τα λεγόμενα «πακιστανικά»), ενώ το άλλο ήταν ένα εταιρικό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος το 2012 στην εταιρεία που διατηρούσε.

Σημαντικά τους βοήθησε το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της ομηρίας της, η 27χρονη είχε ζητήσει από τους απαγωγείς να της αγοράσουν ρούχα από ένα συγκεκριμένο κατάστημα, όπως και γλυκό από ένα συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο.



Η 27χρονη οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στη ΓΑΔΑ, όπου και αναγνώρισε τον έναν από τους δύο δράστες, από τη φωνή του του και το σωματότυπό του.

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν κατασχεθεί ο φάκελος με τα 82.500 ευρώ, τα οποία ήταν προσημειωμένα, ένα πιστόλι, σφαίρες, καθώς και δύο μηχανές οι οποίες άνηκαν στον αδελφό του 48χρονου και με τη μία μετέφεραν την 27χρονη στο σημείο όπου την απελευθέρωσαν.

Οι δράστες έχουν ομολογήσει την ενοχή τους και υποστήριξαν ότι το έκαναν γιατί ειχαν οικονομικά προβλήματα.







protothema.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου