Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: Σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας εμπλέκονται 33χρονος και 35χρονος



Police-Voice blog ➤Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος ενός 33χρονου κι ενός 35χρονου, για εμπλοκή τους σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.

Η διερεύνησή της ξεκίνησε έπειτα από επιχείρηση που διεξήχθη μετά από συνεργασία με την Europol και το FBI, στο «ανώνυμο δίκτυο» του «The Onion Router» (Tor), όπου εντοπίστηκαν ιστοσελίδες με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε και εμπλοκή ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμό σε μία από τις επίμαχες ιστοσελίδες.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τις αμερικανικές Αρχές (FBI) και τις αρμόδιες υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου που εδρεύουν στις ΗΠΑ, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον οποίο είχε πραγματοποιηθεί η εγγραφή στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και εκδόθηκε σχετική διάταξη και βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, και οι δύο άντρες ταυτοποιήθηκαν ως οι διαχειριστές του επίμαχου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε επιτόπιες ψηφιακές έρευνες στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους στην Πάτρα, επιβεβαιώθηκε η διαχείριση του επίμαχου λογαριασμού και ταυτοποιήθηκαν πλήρως τα ψηφιακά στοιχεία τους.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Πηγή ➤ .tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου