Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η δικογραφία για τον πρώην βουλευτή και το μοντέλο που άρπαζαν διαθήκες !



Police-Voice blog ➤
To… alter ego του 80χρονου πρώην βουλευτή Ε.Π., ήταν το 47χρονο πρώην μοντέλο. Η Χ.Π. πέρα από συνοδός του στις κοσμικές συναντήσεις του Κολωνακίου, είχε τον ρόλο της «ειδικής γραμματέως», που μετέφερε τις εντολές και οδηγίες του συντονιστή προς τα
υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σχετικά με τιςδιαθήκες και τις αγοραπωλησίες των ακινήτων που είχαν ιδιοποιηθεί παράνομα. «Ήταν το πουλέν του πρώην βουλευτή. Εκείνη επικοινωνούσε με τους συνεργούς για να κατευθύνει τις ενέργειές τους, προκειμένου να μην φαίνεται ο “αρχηγός”», υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.
Το μοντέλο κατά καιρούς βρέθηκε δίπλα σε μεγάλα αστέρια της ελληνικής showbiz, ακόμη και στην αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία είχε φωτογραφηθεί αρκετές φορές. Κάποια στιγμή απασχόλησε την κοινή γνώμη ως καλλιτεχνική βοηθός, ενός αμφιλεγόμενου μάνατζερ λυγερόκορμων μοντέλων, με τον οποίο διοργάνωναν ξέφρενα πάρτι. Μέσω καλλιτεχνικών γραφείων μεσολαβούσαν για τις συνοδείες σημαντικών προσώπων από όμορφα κορίτσια, κάτι με το οποίο ασχολείται μέχρι και σήμερα, με δικό της γραφείο, όπως ισχυρίζονταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

«Νοικάρης» του καπετάνιου

Όπως φαίνεται από στοιχεία της δικογραφίας, μέρος της οποίας δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», όλα ξεκινούν όταν ο 68χρονος Σ.Τ, συνταξιούχος αυτοκινητιστής,απευθύνεται στον κουμπάρο του πρώην βουλευτή και τον ενημερώνει ότι ο καπετάνιος, το σπίτι του οποίου νοίκιαζε, έχει πεθάνει και έχει μεγάλη περιουσία. Τα τρία αδέρφια, δύο άνδρες και μία γυναίκα, δεν είχαν παιδιά, και οι μακρινοί συγγενείς τους δεν είχαν δείξει ενδιαφέρον, στοιχείο που αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει η επιχείρηση απόσπασης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και των καταθέσεων τους.
Ο 58χρονος Ανδρέας-Αιμίλιος Γιαννακόπουλος, βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Μάρνης 8, στις 9 Ιουλίου 2008. Ο θάνατός του ήταν φυσικός και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση είχε επέλθει μία εβδομάδα περίπου νωρίτερα, δηλαδή περίπου στις 2 Ιουλίου.
Ο πρώην βουλευτής, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας,έφτιαξε τουλάχιστον τρεις ιδιόχειρες διαθήκες, με τις οποίες τα περιουσιακά στοιχεία του καπετάνιου  κληροδοτούνταν σε κάποια από τα μέλη της σπείρα. Δημοσίευαν τη διαθήκη, έκαναν αποδοχή κληρονομιάς κατέθεταν τη συμβολαιογραφική πράξη στο κατά τόπον αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο, έκαναν δήλωση φόρου κληρονομιάς και άλλες νόμιμες διαδικασίες, με τις οποίες τα ακίνητα να περνούσαν στην ιδιοκτησία τους. Στη συνέχεια είτε τα πωλούσαν, είτε έμεναν σε αυτά ή τα νοίκιαζαν, διαμοιράζοντας σε όλες τις περιπτώσεις το τίμημα. Με τον ίδιο τρόπο είχαν ιδιοποιηθεί την περιουσία και του αδερφού του καπετάνιου, Αθανάσιου, που είχε πεθάνει το 2003 και της αδερφής του Γιολάντας, που είχε πεθάνει το 2006.

 Ακίνητα «φιλέτα»

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο πρώην βουλευτής είχε συντάξει τρεις ιδιόγραφες διαθήκες, στις 17, 23 και 30 Ιουνίου 2008, σε χρονικό διάστημα 15 ημερών πριν από τον θάνατο του καπετάνιου, με την μία να αναιρεί την άλλη.
Οι διαθήκες αφορούσαν τα παρακάτω 12 ακίνητα, αντικειμενικής αξίας 1.300.000 ευρώ: Διαμερίσματα: 55 τ.μ. στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αιγέως 27 στον Πειραιά, 52 τ.μ. στον 3ο όροφο και ένα ακόμη 55 τ.μ. στον 3ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας, διαμέρισμα 94 τ.μ. στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Μάρνης 8 στην Αθήνα, 134 τ.μ. στον 1οόροφο πολυκατοικίας στην οδό Κυψέλης 134, Αθήνα, 82 τ.μ. στον 2ο όροφο της οδού Τροίας 43 στην Αθήνα, διαμέρισμα 28 τ.μ. σε ισόγειο παραλιακής οδού Λουτρακίου-Κορίνθου,  ισόγειο κατάστημα 130 τ.μ. μέσα σε αγροτεμάχιο 2.271 τ.μ. στη θέση «Σταμάλα» στο Κορωπί, διώροφο σπίτι 100 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 484 τ.μ. στη θέση «Πρόι - Πέτσι» στο Μαρκόπουλο   Αττικής, διαμέρισμα 81 τ.μ. στον 1οόροφο της οδού Δημητρακοπούλου 109 στην Αθήνα, άλλο ένα 105 τ.μ. στον 4οόροφο της οδού Φυλής 51 στην Αθήνα και διαμέρισμα 98 τ.μ. στον 2ο όροφο της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους 36-38 στον Πειραιά.
Με την αρχική ιδιόγραφη διαθήκη, κληρονόμος για το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, ορίζεται η Α.Χ., 46 χρόνων και η Α.Α., 64 χρόνων, κουμπάρα του πρώην βουλευτή, «κληρονομούσε» διαμέρισμα της Ακτής Θεμιστοκλέους. Αυτή η διαθήκη δημοσιεύτηκε κατά τη δημόσια συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών/Τμήμα Διαθηκών, το οποίο με το υπ’ αριθ. 2667/10-4-09 πρακτικό δημοσίευσης την κήρυξε ως κυρία. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ως μάρτυρας η Φ. Χ-Β. 71 χρόνων που βεβαίωσε ψευδώς ότι  υπήρξε οικογενειακή φίλη του καπετάνιου και ότι η διαθήκη ήταν γνήσια, αναγνωρίζοντας τον… γραφικό του χαρακτήρα και την υπογραφή του.

Εικονικές αγοραπωλησίες

Με την υπ’ αριθμ. 5116/31-12-09 συμβολαιογραφική πράξη, μιας 73χρονης γυναίκας συμβολαιογράφου Μαραθώνα, ο ρόλος της οποίας ερευνάται, ο Α.Δ., 40 χρόνων, προέβη στην αποδοχή κληρονομιάς, του διαμερίσματος εμβαδού 94,50 τ.μ., 4ου ορόφου της οδού Μάρνης 8, Αθήνα, το οποίο αυθημερόν μεταβίβασε στον Γ.Β., 26 χρόνων.
Με άλλη συμβολαιογραφική πράξη της ίδιας συμβολαιογράφου, ο Α.Δ. προέβη στην αποδοχή κληρονομιάς διαμερίσματος εμβαδού 81 τ.μ., 1ου ορόφου της οδού Δημητρακοπούλου 109, Αθήνα, το οποίο επίσης μεταβιβάζει αυθημερόν στην Ε.Κ. 45 χρόνων.
Οι φερόμενοι αγοραστές των διαμερισμάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σχετίζονται με τον πρώην βουλευτή και πρόκειται για εικονικές αγοραπωλησίες.
Ένα χαρακτηριστικό της πλαστότητας μίας ιδιόγραφης διαθήκης της Γιολάντας Γιαννακοπούλου, είναι ο αριθμός ταυτότητας ΑΗ-108489, μιας φερόμενης κληρονόμου που έχει εκδοθεί στις 9 Οκτωβρίου 2008… δύο χρόνια μετά την σύνταξη της διαθήκης στις 22 Αυγούστου 2006.
Οι δράστες επιχείρησαν να προβούν σε ανάληψη 430.370 ευρώ, καταθέσεις των τριών νεκρών αδερφών, χωρίς να τα καταφέρουν όμως γιατί ο αστυνομικός που είχε κάνει τη δικογραφία αιφνίδιου θανάτου του καπετάνιου είχε ενημερώσει την τράπεζα και μπλόκαραν οι κινήσεις του. Επτά από τους δέκα κατηγορουμένους ομολόγησαν την συμμετοχή τους στο κύκλωμα, μεταξύ των οποίων το μοντέλο και οι κουμπάροι του πρώην βουλευτή, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης τους.

Αρνείται ο πρώην βουλευτής

Την υπεράσπιση του πρώην βουλευτή ανέλαβε ο δικηγόρος κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος προέβη στην παρακάτω έγγραφη δήλωση:
«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του πρώην βουλευτού του ελληνικού κοινοβουλίου και διακεκριμένου δικηγόρου, επί σειρά ετών, Ε.Π. Ο εντολέας μας αρνείται κάθε συμμετοχή σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, η οποία του αποδίδεται μέσω των δημοσιευμάτων, τα οποία τον εμπλέκουν χαρακτηρίζοντάς τον, μάλιστα, ως εγκέφαλο των εγκλημάτων, τα οποία φέρονται ότι διέπραξαν τα πρόσωπα, τα οποία έχουν συλληφθεί, και φέρονται ότι αποτελούν μέλη μιας εγκληματικής ομάδας, η οποία έχει διαπράξει ανθρωποκτονίες και άλλες αξιόποινες πράξεις. Ο εντολέας μας μάς έδωσε εντολή να συνεργαστούμε με τις δικαστικές και ανακριτικές αρχές για την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως και σε επόμενη ανακοίνωσή μας θα διατυπώσουμε πώς και πότε θα γίνει αυτό. Το δικηγορικό μας γραφείο παρακαλεί όλους όσους προέβησαν σε δημοσιεύματα, με τα οποία θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του στις εγκληματικές πράξεις, οι οποίες διερευνώνται αυτή τη στιγμή από τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, να δημοσιοποιήσουν αμέσως αυτή την τοποθέτησή του σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας του».
Πηγή ➤.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου