Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Μας πήρε και μας σήκωσε: Άνεμοι έως 149χλμ. σαρώνουν τη χώρα..Θυελλώδεις άνεμοι, βροχές και καταιγίδες συνθέτουν τα χαρακτηριστικά του καιρού



Police-Voice blog ➤

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Πλημμύρες στην Άρτα - Εκκενώθηκε χωριό στα Καλάβρυτα λόγω κατολισθήσεων - Πτώσεις βράχων σε δρόμους στη Σάμο - Ανατράπηκαν νταλίκες μέσα σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ανκόνα

Σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν σε ταχύτητα τα 149χλμ. και οι έντονες βροχοπτώσεις.



Η ταχύτητα αυτή του ανέμου που θυμίζει θύελλα και είναι έντασης 12 μποφόρ καταγράφηκε στην Κάρυστο ενώ στη δεύτερη θέση της ιδιότυπης αυτής λίστας βρίσκοντα τα 130χλμ. που καταγράφηκαν στη Νάξο και στην τρίτη θέση τα 124χλμ. στο Καπαρέλι Βοιωτίας.

Αντίστοιχα άνεμοι 10 μποφόρ καταγράφηκαν σε Διδυμότειχο, Άνδρο, Αμφίκλεια και Μόλυβο ενώ τα 11 μποφόρ έφτασε η ένταση των ανέμων σε Άγιο Νικόλα, Τζιά, Μόρνο και Ταΰγετο.

Λόγω των ανέμων δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας καθώς δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο προς νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη ενώ προβλήματα αναμένονται και στη γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης, παρά το γεγονός ότι τα πρωινά δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Ματαιώσεις λόγων των ισχυρών ανέμων καταγράφονται και σε αεροπορικά δρομολόγια.

Πλημμύρες στην Άρτα
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Νομός Άρτας, καθώς σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και τεράστια προβλήματα.

Το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων εντοπίζεται στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, όπου ο ποταμός Κομποτέικος αλλά και ο χείμαρρος Ανίννου υπερχείλισαν και παράσυραν γέφυρες.

Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και μονάδες.

Επίσης πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Πρόβλημα φαίνεται ότι δημιουργείται και με το φράγμα στο Πουρνάρι, όπου η στάθμη έχει ανέβει επικίνδυνα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου συγκλήθηκε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Νικολάου Σκουφά προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, έχει συγκαλέσει το απόγευμα έκτακτο ΣΝΟ και δεν αποκλείεται να κηρύξει το Νομό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οριακή είναι η κατάσταση στον ποταμό Αχέροντα καθώς η στάθμη του ποταμού βρίσκεται κοντά στο όριο της υπερχείλισης με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα ο κάμπος της Γλυκής και η ευρύτερη περιοχή.



Πτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο της Σάμου
Προβλήματα έχει προκαλέσει, κυρίως στο οδικό δίκτυο, η κακοκαιρία που πλήττει τη Σάμο. Οι θυελλώδεις άνεμοι, σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις από την προηγούμενη Κυριακή, έχουν ως αποτέλεσμα την κατάπτωση βράχων σε κεντρικά σημεία του περιμετρικού Σάμου, όπως το βράδυ του Σαββάτου όταν ένας πελώριος βράχος έφυγε από τη θέση του και έπεσε στον δρόμο στο σημείο μεταξύ των δύο κόμβων που οδηγούν στην Βλαμαρή και στην πόλη, στο ύψος του Νεκροταφείου, αντίστοιχα. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε όχημα και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Επίσης καταπτώσεις υπήρξαν στο εθνικό δίκτυο Σάμου - Καρλοβάσου στα Αυλάκια, στον δρόμο προς Παγώνδα, Πύργο και Μυτιληνιούς.

Εκκενώθηκε λόγω κατολίσθησης χωριό στα Καλάβρυτα
Σε εκκένωση σπιτιών του χωριού Πλάκα Κλειτορίας (Μορόχοβα) στα Καλάβρυτα προχώρησαν οι αρχές, καθώς λόγω των κατολισθήσεων, που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία, κινδυνεύουν κάτοικοι.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι άρχισαν να ανησυχούν όταν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων προκλήθηκαν κατολισθήσεις βράχων σε έκταση περίπου 30 μέτρων. Αμέσως δόθηκε εντολή για την εκκένωση δέκα σπιτιών του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr δεν έχει τραυματιστεί κανείς κάτοικος, αλλά απομακρύνονται από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.









Ηγουμενίτσα: Ανατράπηκαν φορτηγά σε πλοίο λόγω θαλασσοταραχής

Ήταν τέτοια η ένταση των ανέμων στο Ιόνιο ώστε στο δρομολόγιο επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα έσπασαν οι ιμάντες που ήταν δεμένες δύο νταλίκες με αποτέλεσμα να ανατραπούν.

Λόγω των ισχυρών κλυδωνισμών που δέχτηκε το πλοίο ανοικτά της Λευκάδας, έσπασαν οι ιμάντες με αποτέλεσμα να ανατραπούν δύο νταλίκες, ενώ υλικές ζημιές υπέστησαν και άλλα φορτηγά.




Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου