Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Αποζημίωση 75.000 ευρώ από τον Δήμο Χανίων σε θύμα τροχαίου



Police-Voice blog ➤
Αποζημίωση ύψους 75.000 ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Χανίων σε θύμα τροχαίου ατυχήματος που συνέβη το 2004 και το οποίο του προκάλεσε σοβαρότατες σωματικές βλάβες, με υπαιτιότητα του τότε Δήμου Νέας Κυδωνίας, όπως έκρινε το αρμόδιο δικαστήριο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων έκανε δεκτή την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής που βασίστηκε στη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας για τη μη άσκηση έφεσης στην απόφαση αυτή. Ο δήμαρχος εξήγησε ότι η αποζημίωση που εκδικάστηκε, είναι 60.000 ευρώ συν τους τόκους από το 2006 που έχει βγει η απόφαση, δηλαδή 92.000 ευρώ. Ο ίδιος συναντήθηκε με το θύμα και προχώρησαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό που περιλαμβάνει το ποσό των 60.000 και τα μισά από τους τόκους, δηλαδή, 75.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία, η απόφαση του δικαστηρίου «είναι ορθή και συμφέρουσα», αφού ο παθών ζητούσε 338.000 ευρώ στην αγωγή του, ενώ μια ενδεχόμενη έφεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερους τόκους.

Ο κ. Βάμβουκας εξήγησε στο Συμβούλιο ότι ο παθών έχει υποστεί βλάβη στην σπονδυλική του στήλη από το ατύχημα και έκτοτε έχει αλλάξει όλη του η ζωή και εκτός των άλλων είναι μακροχρόνια άνεργος. Γι’ αυτό και πρότεινε να του δοθούν αυτά τα χρήματα άμεσα και να μην τον παρασύρει ο δήμος σ' έναν χρονοβόρο δικαστικό αγώνα.

Παρατάξεις της μειοψηφίας πρότειναν να δοθούν στο θύμα περισσότερα χρήματα, αφού η κατάστασή του είναι τέτοια, ωστόσο ο δικηγόρος Μάρκος Περράκης εξήγησε ότι εάν από τον συμβιβασμό δεν τεκμηριώνεται ότι έχει συμφέρον και ο δήμος, τότε η απόφαση μπορεί να εκπέσει και ο δήμος να «συρθεί» υποχρεωτικά σε έφεση.

Το ατύχημα συνέβη το 2005 στη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας, σε σημείο ανάμεσα στο οδόστρωμα και το χαντάκι.

Πηγή: zarpa.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου