Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Σε επφυλακή η ΕΛ.ΑΣ για τις συγκεντρώσεις του Σαββάτου



Police-Voice blog ➤
Ο πρώτος μεγάλος «πονοκέφαλος» που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι παράλληλες συγκεντρώσεις που θα λάβουν χώρο το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Ομονοίας στις 17.00, στην οποία θα συμμετάσχει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τις 19.00 η Χρυσή Αυγή οργανώνει συγκέντρωση με αφορμή την επέτειο των Ιμίων στο μνημείο για τους πεσόντες στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στην πλατεία Ρηγίλλης.

Πρώτιστο μέλημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μη «συναντηθούν» όσοι συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια και θα υπάρχει περιφρούρηση και των δύο συγκεντρώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα δημιουργηθεί «φραγμός» στο ύψος της Βουλής έτσι ώστε η πορεία που θα ξεκινήσει από την Ομόνοια να μην κινηθεί προς τη Βασ. Σοφίας και να επιστρέψει στην αφετηρία της.

Η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει να κινηθεί στη λογική της επιτήρησης των δύο συγκεντρώσεων αλλά, όπως ξεκαθαρίζουν τα στελέχη της Κατεχάκη, θα υπάρξει άμεση επέμβαση εάν τα πράγματα ξεφύγουν καθόσον στόχος είναι να μη «συναντηθούν» οι δύο παράλληλες πορείες.

Πολλοί πάντως περιμένουν να δουν τη στάση που θα κρατήσουν οι αστυνομικοί που θα διατεθούν στα μέτρα ασφαλείας με βάση τη δήλωση του κ. Βούτση στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ότι «δεν σας κρύβω και το γνωρίζετε καλά εσείς, όπως και εμείς, ότι αυτά τα χρόνια, ακριβώς λόγω της ευαίσθητης θέσης την οποία έχετε μέσα στην καρδιά του κράτους, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που υπήρξε μία χρησιμοποίηση ή εν πάση περιπτώσει εκ των πραγμάτων σχέση τέτοια με τον λαϊκό παράγοντα, όταν βρισκόταν σε μεγάλες ή μικρότερες διαδηλώσεις, που μερικές, ίσως αρκετές φορές δημιούργησαν δυσκολίες, δημιούργησαν προβλήματα, δημιούργησαν μία αίσθηση αυταρχικής παρουσίας και νοοτροπίας. Αλλά επί της ουσίας ήταν οι πολιτικές που ασκήθηκαν, που οδήγησαν εκεί τους ανθρώπους που διαδήλωναν και εσάς που εργάζεσθε ευσυνείδητα εκεί που εργάζεσθε».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου