Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Χιλιάδες ευρώ κέρδος από τη νοθεία χρωμάτων



Police-Voice blog ➤
Χειροπέδες σε έναν επιχειρηματία, 51 ετών, πέρασαν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς στο κατάστημά του στη λεωφόρο Μαραθώνος εντόπισαν εκατοντάδες δοχεία με νοθευμένα χρώματα και "μαϊμού" ετικέτες. Η δίμηνη
έρευνα των αστυνομικών ξεκίνησε, ύστερα από καταγγελίες δύο γνωστών εταιρειών εμπορίας χρωμάτων, που ζήτησαν από την ΕΛ.ΑΣ να εντοπίσουν τον άνθρωπο, που νοθεύει τα εμπορεύματά τους και τα πωλεί ως γνήσια.
Όπως προέκυψε ο 51χρονος αγόραζε γνήσια δοχεία χρώματος, το περιεχόμενο των οποίων το μετάγγιζε ισομερώς σε άλλα παραποιημένα δοχεία, γνωστών εταιρειών, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα κολλώδη και υδροδιαλυτά υλικά, ώστε να έχουν το ίδιο βάρος. Παράλληλα τοποθετούσε στα δοχεία παραποιημένες ετικέτες των εταιρειών.
Σε αποθηκευτικούς χώρους του καταστήματος βρέθηκαν (645) παραποιημένα δοχεία, με νοθευμένο περιεχόμενο καθώς και (214) δοχεία κενά περιεχομένου, στα οποία είχαν επικολληθεί πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών χρωμάτων. Παράλληλα εντοπίσθηκαν εργαλεία και υλικά ανάμιξης χρωμάτων, σφραγίδες και (380) αυτοκόλλητες ετικέτες εταιρειών χρωμάτων.
Με βάση την ενδεικτική τιμή πώλησης των προϊόντων, εκτιμάται ότι 51χρονος, μόνο από την διάθεση και πώλησή των προϊόντων που κατασχέθηκαν, θα αποκόμιζε οικονομικό όφελος 19.000 ευρώ, ζημιώνοντας παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο από την μη καταβολή Φ.Π.Α, το ύψος του οποίου διερευνάται από τον φορολογικό έλεγχο, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στους χώρους του καταστήματος κλήθηκαν εκπρόσωποι των εταιριών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το περιεχόμενο των ανευρεθέντων δοχείων χρωμάτων έχει νοθευτεί και αλλοιωθεί, τα πλαστικά δοχεία ήταν απομιμητικά ενώ τα σήματα των εταιρειών τους είχαν πλαστογραφηθεί.
Πηγή ➤.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου