Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! – Επικίνδυνη ιστοσελίδα για παιδιά κάνει θραύση στην Ελλάδα...“Κερκόπορτα”



Police-Voice blog ➤

“Κερκόπορτα” για τον μαθητικό εκβιασμό “cyber bullying” αποτελεί πια η νέα διαδικτυακή μόδα των ανηλίκων. Πρόκειται για διεθνή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτυώσεις, με έδρα την Λετονία, η οποία έχει ήδη 70 εκατομμύρια χρήστες.


Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα χρησιμοποιείται κυρίως από μαθητές ηλικίας 13 έως και 18 ετών και μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα προφίλ με φωτογραφία δική του η ακόμα και ψεύτικη “fake” δηλαδή, ενώ σκοπός της σελίδας είναι η ερωταποκρίσεις χωρίς κανένα φίλτρο για άσεμνες εκφράσεις και σεξουαλικές προτροπές.

Και στην χώρα μας η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κάνει θραύση, ενώ μέσω αυτού του νέου ιστότοπου κοινωνικής δικτυώσεις, έχουν ξεκινήσει δεκάδες περιπτώσεις σχολικού εκβιασμού πιο γνωστού ως “cyber bullying”.

Πρόσφατη περίπτωση που εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφορά σε τρεις μαθήτριες Γυμνασίου των Αθηνών, οι οποίες απειλούσαν τους συμμαθητές τους: “...θα πάρουμε τις καραμπίνες και θα σας αιματοκυλίσουμε ρουθούνι δεν μείνει”.

Το συγκεκριμένο φόρουμ στην σελίδα “Α...m” συγκέντρωσε πάνω από 40 θετικά σχόλια και συμμετοχές στο εγχείρημα “αιματοκυλίσματος” των μαθητών του Γυμνάσιου.

Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από τους Αστυνομικούς που χειρίζονται το “cyber alert” της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αμέσως σήμανε συναγερμός σε ολόκληρη την Ασφάλεια Αττικής, καθώς κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα εάν πρόκειται για μια απλή μαθητική πλάκα.

Περίπου 30 πάνοπλοι αστυνομικοί, την επίμαχη ημέρα, στην κυριολεξία περικύκλωσαν το σχολείο περιμένοντας την εντολή για αποτροπή της καταδρομικής επίθεσης με καραμπίνες, που υποτίθεται πως προετοίμαζαν οι τρεις μαθήτριες, η μια κόρη Στρατιωτικού και οι άλλες δυο κόρες καθηγητών και μάλιστα του ιδίου Γυμνασίου.

Βέβαια η επίθεση και το αιματοκύλισμα δεν έγινε ποτέ και μάλιστα οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατάφεραν με τις έρευνες που πραγματοποίησαν να εντοπίσουν τις τρεις μαθήτριες και με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, να πραγματοποιήσουν έρευνες στις οικίες τους όπου και εντοπίστηκαν τα πειστήρια για τις απειλές που είχαν εξαπολύσει, μέσα από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήδη έχει συνταχθεί από τους Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Δικογραφία, στην οποία μάλιστα περιλαμβάνονται και οι γονείς των τριών μαθητριών με την κατηγορία της παραμελήσεις ανηλίκων.


Η “κερκόπορτα” του διαδικτύου

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με απόλυτη γνώση των κινδύνων του διαδικτύου, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης “κερκόπορτα” καθώς πολλές περιπτώσεις “ cyber bullying”, ξεκινούν από εκεί, χωρίς βέβαια η διαχειρίστρια Εταιρεία της ιστοσελίδας με έδρα την Λετονία, να έχει σχέση με αυτό το φαινόμενο.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, ήδη στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχουν μπει δεκάδες περιπτώσεις απειλών που φθάνουν στα όρια του “μαθητικού εκβιασμού” και πλέον γίνεται αξιολόγηση αυτών των αναφορών, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες από αυτές είναι στα όρια της πλάκας και ποιες είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και μάλιστα εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Άλλωστε στην συγκεκριμένη σελίδα τα σχόλια με προσβλητικές εκφράσεις και σεξουαλικές προτροπές, είναι κάτι που δεν απαγορεύεται και δυστυχώς μια απλή περιήγηση αποδεικνύει του λόγου το αληθές για τα σχόλια και τις απαντήσεις των χρηστών.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη έχουν ξεχωρίσει τέσσερις περιπτώσεις εκβιασμού, τις οποίες θεωρούν σοβαρές και θα τις ερευνήσουν, προκειμένου να προλάβουν περιπτώσεις “μαθητικού εκβιασμού”.

Πηγή ➤beteranizhta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου