Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Μια διαφορετική οπτική στον αστυνομικό πολιτισμό και τον κομφορμισμό.



Police-Voice blog ➤
Εορταστικές εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής για τους αλλοδαπούς υπηκόους που τελούν υπό επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και ειδικότερα η ομάδα συντονισμού δράσεων για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των υπό επιστροφή αλλοδαπών, προγραμμάτισε και πραγματοποίησε διάφορες εκδηλώσεις εορταστικού, αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Στην διοργάνωση των εκδηλώσεων βοήθησαν το αστυνομικό προσωπικό, οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι μεταφραστές της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ πολύτιμη υπήρξε η υποστήριξη και ανταπόκριση Φορέων, οργανώσεων και Μ.Κ.Ο. που συνέδραμαν στις εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 -   Στις 20/12/2014, συναυλία από το συγκρότημα κρουστών του Πολιτιστικού Κέντρου Αφρικανικής Τέχνης «ANASA» στην Αμυγδαλέζα.
 
-   Στις 23/12/2014, μουσική εκδήλωση από την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών/ ΕΧΠΑ Ανηλίκων Αμυγδαλέζας, καθώς και στην Υπηρεσία Φύλαξης-Ελέγχου Κρατουμένων Αλλοδαπών/ΥΦΕΚΑ Αττικής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Αθηναίων κα Μαρία Ηλιοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης και ο εκπρόσωπος της Μ.Κ.Ο. «Συνήγορος του Παιδιού» κ. Γιώργος Μόσχος, ενώ από το Δήμο Αθηναίων διανεμήθηκαν γλυκίσματα και άλλα τρόφιμα.
 
 -   Στις 24/12/2014, εορταστική εκδήλωση στο Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελληνικού, στην οποία συμμετείχαν η ηλεκτρονική εφημερίδα γυναικείων δικαιωμάτων και θεμάτων «το ΜΩΒ», η Μ.Κ.Ο. Ένωση Κακοποιημένων Γυναικών «WΙΝ Ελλάς», η Ένωση Αφρικανών Γυναικών και η Μ.Κ.Ο. «Τράπεζα Χρόνου Ηλιούπολης». Στη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν διάφορα δώρα από τις οργανώσεις που συμμετείχαν και επιπλέον προσφέρθηκαν γλυκίσματα και εδέσματα από τις εταιρείες «Δελατόλας» και « Focaccino ».
 
-  Στις 31/12/2014 πραγματοποιήθηκε στο ΕΧΠΑ Ανηλίκων Αμυγδαλέζας, εκδήλωση δημιουργικής απασχόλησης από την Μ.Κ.Ο. «Κίνηση για τη Χριστιανική Διαπαιδαγώγηση του Παιδιού», η οποία περιελάμβανε ομαδικά και επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ στα παιδιά διανεμήθηκαν μπλοκ ζωγραφικής, στυλό, μαρκαδόροι και τετράδια.
 
-  Στις 01/01/2015, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας, που περιελάμβανε μουσική, χορό και τραγούδια, από την ομάδα κρουστών του Πολιτιστικού Κέντρου Αφρικανικής Τέχνης «ANASA» και το συγκρότημα «Αφγανικής μουσικής».

Τις επόμενες ημέρες έγινε διανομή ρουχισμού, υποδημάτων και ειδών ατομικής υγιεινής, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από ανθρωπιστικές οργανώσεις, μετά από κάλεσμα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με την ομάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης αλλοδαπών.

Επιπλέον, η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως διένειμε ένα κοντέινερ με καινούριο ρουχισμό και υπόδηση στους ενήλικους αλλοδαπούς κρατούμενους της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ ο Δήμος Αθηναίων συγκέντρωσε και διένειμε είδη ρουχισμού και υπόδησης στους ανήλικους αλλοδαπούς.
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/10012015_allodapwn001.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/10012015_allodapwn003.jpg
 
Πηγή ➤.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου