Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Οι γυναίκες-«τιμωροί» σώζουν την ΕΛ.ΑΣ.



Police-Voice blog ➤
Σε κλοιό «απατημένων» ή φοβισμένων γυναικών βρίσκονται τα τελευταία χρόνια οι «αρχηγοί» του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα. Οσα πλήγματα δεν κατορθώνει η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές αρχές, τα επιφέρουν με τις
μαρτυρίες τους γυναίκες-σύντροφοι ή συγγενείς των νονών της νύχτας που όπως φαίνεται έκαναν το «μοιραίο» λάθος να τις εμπιστευθούν, να τις συμπεριφερθούν σε προσωπικό επίπεδο άσχημα ή ακόμη και να τις απειλήσουν. Η πρόσφατη αποκάλυψη της δράσης της συμμορίας των 37 «βομβιστών» που εκπορευόταν πάλι μέσα από τις φυλακές, η οποία ξεκίνησε από μια συγγενή βαρυποινίτη που δέχθηκε απειλές γιατί έχασε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, είναι ενδεικτική της «ζημιάς» που μπορούν να κάνουν σε ένοπλες οργανώσεις οι «θυμωμένες» γυναίκες. Ομως και σε τουλάχιστον 5-6 δικογραφίες τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν σύντροφοι και συγγενείς ενόπλων που τους τιμωρούν με αποκαλύψεις στην ΕΛ.ΑΣ.
Οι γυναίκες αυτές προσφέρουν πρόθυμα στις διωκτικές αρχές την απαραίτητη εσωτερική πληροφόρηση για τη σύνθεση και τη δράση πολυμελών συμμοριών που δεν μπορούν να ανακαλύψουν πολυετείς έρευνες και παρακολουθήσεις της ΕΛ.ΑΣ. ακόμη και με συστήματα υποκλοπών ή με τα πιο σύγχρονα τεχνικά μέσα. Καθότι και τα «μέτρα ασφαλείας» που λαμβάνουν και οι αρχές συνωμοτικότητας που τηρούν οι ποινικοί καταργούνται όταν αποφασίζουν οι γυναίκες που τους περιβάλλουν να «ανταποδώσουν», με οδυνηρές για αυτούς καταθέσεις...
Ενδεικτικές είναι οι μοιραίες αποκαλύψεις, το 2002, της μνηστής γνωστού επιχειρηματία που κατηγορείται για ανθρωποκτονίες, εκβιάσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Η 44χρονη γυναίκα είχε θεωρήσει ότι είχε «προδοθεί» ερωτικά από τον σύντροφό της και άρχισε στην ΕΛ.ΑΣ. έναν ποταμό καταγγελιών και αποκαλύψεων που συμπεριελήφθησαν σε 7-8 καταθέσεις-«ποταμούς» για τη δράση των συμμοριών. Αφορμή φέρεται να ήταν και ένα ξυλοδαρμός της από αγνώστους που ακινητοποίησαν το όχημά της, στην περιοχή της Μάνδρας. Η 44χρονη, που βρίσκεται από τότε σε σύστημα προστασίας μαρτύρων, δεν είχε αρκεστεί μόνο να συσχετίσει τον αρραβωνιαστικό της με ανθρωποκτονίες, εκβιάσεις, λαθρεμπόριο πετρελαίου και τσιγάρων.
Προχώρησε σε εκτεταμένες αναφορές για όλους τους συνεργούς του, για τις σχέσεις του με αστυνομικούς, λιμενικούς και άλλους. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να δώσει στην ΕΛ.ΑΣ. 15 κασέτες με συνομιλίες του πρώην συντρόφου της! Λίγους μήνες πριν από τον «μοιραίο χωρισμό» είχε επιχειρήσει να παρακολουθήσει τα τηλέφωνά του με τη βοήθεια ντετέκτιβ, για να ανακαλύψει «γιατί υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις τους». Κι αυτοί οι... ερωτικοί διάλογοι αποτέλεσαν κρίσιμο ηχητικό υλικό για τις διωκτικές αρχές, αφού τότε μάλιστα δεν είχαν αποκτηθεί και ενεργοποιηθεί τα συστήματα υποκλοπών. Με βάση αυτές τις καταθέσεις σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 45 μελών των κυκλωμάτων της νύχτας.
Την ίδια περίπου περίοδο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συγκέντρωνε κρίσιμα στοιχεία για τη δράση του «Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα» (ΕΛΑ) αλλά και της οργάνωσης «1η Μάη», από τις αλλεπάλληλες καταθέσεις που είχε δώσει η σύζυγος ενός δημάρχου σε νησιωτική περιοχή. Η γυναίκα αυτή επειδή θεώρησε τον εαυτό της «προδομένο» από τη συμπεριφορά του συζύγου της και μία νέα ερωτική σχέση που είχε δημιουργήσει, ανέφερε σειρά στοιχείων για «την εμπλοκή του στις βομβιστικές επιθέσεις του ΕΛΑ, για τη δράση πολλών άλλων μελών της οργάνωσης, για τα κρησφύγετά της» και άλλα πολλά.
Μάλιστα, φέρεται να είχε δώσει ορισμένες πληροφορίες ακόμη και για τα μέλη της πρώτης ομάδας της «17 Νοέμβρη», που εκτιμάται ότι έδρασε από το 1975 ως και το 1982. Η γυναίκα αυτή αποτέλεσε το καλοκαίρι του 2009 τον «έμμεσο» στόχο της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», η οποία δολοφόνησε τον αστυνομικό φρουρό της Νεκτάριο Σάββα στα Κάτω Πατήσια.
Λίγους μήνες νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. είχε κρίσιμες πληροφορίες για δολοφονίες ανάμεσα σε μέλη της «μαφίας της Ηλιούπολης» - έδρασε κυρίως την περίοδο 1997-2001 - από μια γυναίκα που είχε συγγενική σχέση με μέλη μιας από τις αντιμαχόμενες ομάδες.
Ομως και στην εξάρθρωση, το 2008, μιας πολυμελούς συμμορίας Αλβανών που είχε αιματοκυλίσει την Αθήνα με αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις, σε δημόσιους κυρίως χώρους, είχε και πάλι τον κεντρικό ρόλο μία γυναίκα. Η συμμορία αυτή είχε δολοφονήσει μέσα σε δύο χρόνια 11 ανθρώπους, είχε τραυματίσει άλλους 13, ενώ παλαιότερα μέλη της είχαν προβεί σε απαγωγές και σε ληστείες. Η γυναίκα που αποκάλυψε τη δομή της συμμορίας, είχε προσωπική σχέση με έναν αλλοδαπό που δολοφονήθηκε από τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση και αποκάλυψε στην ΕΛ.ΑΣ. όλη τη δομή και τη δράση των συμμοριών.
Επιπλέον, σύμφωνα με νέα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε πριν από έναν περίπου μήνα για τη δράση των βομβιστών, δεν είναι μόνο η εξαδέλφη του βαρυποινίτη που προσέφερε «σωρεία» πληροφοριών και στοιχείων για τις διασυνδέσεις των κρατούμενων κακοποιών.
Υπάρχουν και άλλες γυναίκες από το προσωπικό περιβάλλον του ίδιου μεγαλοποινικού που αναφέρονται σε προεργασία και προετοιμασία απαγωγής τραπεζικού. Οπως ανέφερε μία εξ αυτών σε κατάθεσή της την 1η Νοεμβρίου 2014 «είχαμε πάει με μία φίλη του (σ.σ. του κρατουμένου) τρεις φορές έξω από την τράπεζα στην οδό Πανεπιστημίου, χωρίς να καταφέρουμε να τον δούμε. Είχε φωτογραφία του μαζί της και δεν υπήρχε περίπτωση να του μιλούσε, παρά μόνο θα έβλεπε τις κινήσεις του, πότε έμπαινε και πότε έβγαινε». Ομως και η αναφερόμενη φίλη του κρατούμενου κακοποιού, όπως υποστήριξε σε καταθέσεις της, επειδή πίστευε ότι την... απατά, έφτασε στο σημείο να «κλωνοποιήσει» τις κάρτες sim του κινητού του και να δέχεται η ίδια τις κλήσεις που θα δεχόταν ο κρατούμενος σύντροφός της προκειμένου να ανακαλύψει, μέσω αυτών των κλήσεων, ποια είναι η αντίζηλός της. Με αποτέλεσμα να γίνει η ίδια αποδέκτης και τηλεφωνημάτων που αφορούσαν ύποπτες διασυνδέσεις του φίλου της.
 
του Βασίλη Λαμπρόπουλου
Βήμα
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου