Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Προσκύνημα γερμανών μαθητών στους μαρτυρικούς Λιγγιάδες..Γερμανοί μαθητές στέλνουν μήνυμα ενάντια στην ναζιστική θηριωδία.



Police-Voice blog ➤
Από το χωριό των Λιγγιάδων οι κάτοικοι του οποίου σφαγιάστηκαν ανηλεώς από τους Ναζί το 1943, Γερμανοί μαθητές στέλνουν μήνυμα ενάντια στην ναζιστική θηριωδία.
Μήνυμα ενάντια στη ναζιστική θηριωδία και υπέρ της συναδέλφωσης των λαών και της ειρήνης, έστειλαν μαθητές από την Γερμανία οι οποίοι το μεσημέρι κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του ολοκαυτώματος στους Λιγγιάδες Ιωαννίνων.

Ζήτησαν να επισκεφτούν τον τόπο της σφαγής

Οι 15χρονοι Γερμανοί μαθητές, από το σχολείο του Αγίου Στεφάνου της πόλης 'Αουγκσμπουργκ της Βαυαρίας, φιλοξενούνται στα σπίτια των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής και φιλοξενίας που υλοποιούν τα δύο σχολεία.

Όπως εξήγησαν στο Δήμαρχο Ιωαννιτών οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, ήταν τα ίδια τα παιδιά που ζήτησαν να καταθέσουν ένα στεφάνι μαζί με τους Έλληνες μαθητές στο μνημείο του μαρτυρικού χωριού των Λιγγιάδων.
Στους Λιγγιάδες τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, ο οποίος, απευθυνόμενος στους μαθητές, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία τους, ως βάλσαμο στις πληγές που άνοιξε η ναζιστική θηριωδία στο χωριό.

Να σημειωθεί ότι στο σχολείο του Αγίου Στεφάνου, η κύρια ξένη γλώσσα που διδάσκεται είναι τα αρχαία ελληνικά, ενώ διδάσκονται και νέα ελληνικά.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου