Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

"Μόνο απογοητεύσεις στους μάχιμους...", Επιστολή αστυνομικού



Police-Voice blog ➤
Ανώνυμη επιστολή αστυνομικού για ευνόητους λόγους...

"Η προηγούμενη εβδομαδα για όλους εμάς που υπηρετούμε χρονια στην ΑΘΗΝΑ και σε μάχιμες υπηρεσίες είχε μια ακομα έκπληξη οταν μάθαμε ότι λίγες μέρες μετα τις κρισεις 
 δυο Αστυνομικοί διευθυντές της ΔΑΕΑ απομακρύνονται απο τις θέσεις τους, οχι γιατι δεν ειναι άξιοι αλλα γιατι πιθανόν δεν εχουν τις ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις με την κυβέρνηση. Αυτο ειναι η πρώτη απογοήτευση για όσους πίστευαν ότι η νέα πολιτική κατάσταση θα ηταν διαφορετική και δεν θα έκανε διώξεις, γιατι δίωξη ειναι η απομάκρυνση τους μετα την τοποθέτηση τους, και θα έκρινε τους Αστυνομικούς απο το ποσο εργάζονται και οχι απο το τι ψηφίζουν. Λάθος πιστέψαμε ότι αυτο θα αλλαζε και αυτο χειροτερεύει ακομα περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΝΥΝ υπουργός δηλώνει μη πολιτικος και άνθρωποι που τον πλαισιώνουν εχουν υπάρξει συνδικαλιστές και εχουν ταχθεί κατα αυτών των πρακτικών. Για μια ακομα φορά βλέπουμε ότι η εξουσία αλλοιώνει.

Ακομα μια απογοήτευση ειναι ότι η κατάσταση σε αυτήν την έρημη Αστυνομια ειναι κατα των μάχιμων υπηρεσιών αποκλειςτικα και μόνο. Αυτών δηλ. Που καλούνται να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα στην δύσκολη ενώ όλοι οι άλλοι οι "μάγκες" σε αρχηγείο, και hi υπηρεσίες βρίσκουν ως δια μαγείας τον τροπο να "προσαρμόζονται" σε όλες τις καταστάσεις. Άλλοι λοιπόν κινδυνεύουν ακομα και την σωματική τους ακεραιότητα αλλα και υπηρεσιακά αφού οποίος δρα εχει και επιπτώσεις και όλοι εκείνοι που ο μόνος κίνδυνος τους ειναι το πολυ πολυ να "τραυματιστούν" στο χέρι απο κανένα στύλο εχουν προνομιακή μεταχείριση. Έτσι, βλέπουμε ότι το καλο κλίμα που εχει καταφέρει η συγκεκριμένη υπηρεσία να εχει διαταράσσεται πιθανόν για "παιδαγωγικούς λόγους".

Και τελος η μεγαλύτερη απογοήτευση έρχεται απο την φυσική της ηγεσία και απο τους συναδέλφους, που ο τίτλος δεν τιμά πολλούς απο αυτούς. Οταν πέρυσι ανέλαβε την αρχηγία του Σωματος ο Δημητρης Τσακνάκης για όλους εμάς που δεν γνωρίζαμε το βιογραφικό του ηταν ευχάριστο να βλέπουμε ότι επιτέλους ενας άνθρωπος που είχε υπηρετήσει σε μάχιμες υπηρεσίες έφτασε τόσο ψηλά και πιστέψαμε ότι θα καταλάβαινε τις ανάγκες όλων εμάς που αγωνιούμε για τα άδεια αστυνομικά τμήματα, αφού όλοι βρίσκονται με απόσπαση στα επίσημα, για τα παιδιά της ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΖΗΤΑ, που δεν εχουν λάστιχα, για τα περιπολικά που πρέπει να επισκευαστούν, για τους πολίτες που ΜΟΝΟ αυτούς υποχρεούμαστε να υπηρετούμε , για όλα αυτά που συζητάμε μεταξύ μας και περιμέναμε ότι θα βρούμε κάποιες λύσεις.
 Αντί λοιπόν για μια νέα ηγεσία που να κατανοεί τα προβληματα και να στρέψει την προσοχή στις ανάγκες των Ελληνων και των αστυνομικών είδαμε μια ηγεσία που το μόνο που την ενδιέφερε ηταν ότι και τις προηγούμενες(και αυτο δυστυχώς ισχύει για όλη την ηγεσία και οχι μόνο για τον Αρχηγό).  Να μεινει όσον το δυνατόν περισσότερο, με οποιοδήποτε κοστος, χωρίς να νοιάζεται τι ονομα θα αφήσει πίσω του, και χωρίς να καταλαβαίνει ότι όλα εχουν ενα τελος και το μόνο που μένει ειναι τι λέγεται για εσένα αφού φύγεις. Μάλιστα εχει καταφέρει ο ΝΥΝ αρχηγος να μας κάνει να αναπολούμε παλιότερους πράγμα που για τους περισσότερους απο εμάς αυτο πιστεύαμε ότι δε θα γινόταν ποτε. Η ζωη ξεπερνά την φαντασία.

Υ. Γ. Ελπίζω να αποκατασταθεί η αδικία της μετακίνησης των διοικητών της ΥΑΤ και Υ.ΜΕ.Τ.
.
Πηγή ➤bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου