Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΟΧΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΨΕΜΑ ΜΑΣ ! ! ΟΥΤΕ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ! ! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ! !



Police-Voice blog ➤

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη λήξη της κατάληψης

Σχέδιο για να αντιμετωπίσει την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ
Σχέδιο καταπόνησης… απαγωγέων, εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη λήξη της κατάληψης στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών καισύλληψη των καταληψιών. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την εντολή εισόδου στο πανεπιστημιακό κτίριο, εκπονήθηκε ένα ιδιότυπο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάληψης.
Το κτίριο παραμένει περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις που έχουν πάρει εντολές να συλλαμβάνουν όποιον βγαίνει «καταπονημένος» από το χώρο. 
Το κτίριο παραμένει περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις που έχουν πάρει εντολές να συλλαμβάνουν όποιον βγαίνει «καταπονημένος» από το χώρο. Από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας εντοπίζουν εκείνους που εξέρχονται από το κτίριο και τους συλλαμβάνουν σε μεγαλύτερη απόσταση όταν απομακρύνονται.
Την πρώτη μέρα είχαν προβεί σε τρεις συλλήψεις, ενώ χθες έγιναν ακόμη επτά, μεταξύ των οποίων και ένας 36χρονος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μετά από συλλήψεις έξι ατόμων στη Ν. Σμύρνη, Πειραιά και Αγρίνιο, στις 4 Δεκεμβρίου 2010, ωστόσο δεν παραπέμφθηκε ποτέ σε δίκη και απαλλάχθηκε με βούλευμα.
Κάποιοι άλλοι από τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για «κατάληψη δημοσίου κτιρίου» έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για αδικήματα, όπως ρίψη μολότοφ, εμπρησμούς και συμμετοχή σε επεισόδια.
Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι από την πρώτη ημέρα της κατάληψης έχει δοθεί εντολή στην Κρατική Ασφάλεια για την τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου. Χθες, η ίδια εντολή φέρεται να δόθηκε και γραπτά. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι πρόθεση της ηγεσίας είναι να περάσει το μήνυμα ότι «από εδώ και πέρα δεν θα μπορεί όποιος θέλει να καταλαμβάνει δημόσια κτίρια χωρίς καμία επίπτωση».
Από την πλευρά τους οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών σκληραίνουν τη στάση τους ζητώντας εντονότερα από την πολιτική ηγεσία να δώσει λύση στο θέμα.
«Μας προβληματίζει η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:  «Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση σήμερα το πρωί στα Προπύλαια». Διάσταση απόψεων υπάρχει ανάμεσα στις φοιτητικές παρατάξεις, με τη ΔΑΠ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, να υποστηρίζει την εφαρμογή του νόμου και την άμεση απομάκρυνση των καταληψιών. Αντίθετα, οι αριστερές παρατάξεις, ανάμεσά τους αυτή που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν να μην υπάρξει καμία παρέμβαση από την Αστυνομία.

Πηγή ➤ .thetoc.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου