Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Είμαστε Έλληνες…γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; 8 σημάδια που δείχνουν ότι γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη χώρα του φωτός και του πνεύματος



Police-Voice blog ➤
Τους λέτε όλους μ@@@@α, τηλεφωνείτε στη μαμά σας για να σας ξεματιάσει, κορνάρετε στον μπροστινό σας πριν ανάψει
το πράσινο…Yes it’s all grrek to them!
Η ιστοσελίδα matadornetwork παρουσιάζει με αρκετές δόσεις χιούμορ, ένα άρθρο για τα σημάδια που αποκαλύπτουν ότι κάποιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.
Διαβάστε παρακάτω και είναι σίγουρο ότι θα συμφωνήσετε με τα περισσότερα.
1. Χαιρετάτε κάποιον αποκαλώντας τον «μαλάκα».
«Πού είσαι ρε μαλάκα;» ή «Σε έχασα ρε μαλάκα». Αυτή η λέξη είναι το ισοδύναμο της λέξης “αδερφέ” στα αγγλικά. Η διαφορά είναι ότι το πραγματικό νόημα και η σημασία της λέξης είναι … μαλάκας!
2. Τηλεφωνείτε στη μαμά σας για να σας ξεματιάσει
Δεν έχει σημασία η ηλικία σας, το φύλο σας, ή πόσο μοντέρνος ή παραδοσιακός είστε, όταν έχετε πονοκέφαλο τηλεφωνείτε πρώτα στη μαμά σας για να πάρει το «κακό μάτι» μακριά, δηλαδή να σας ξεματιάσει. Και στη συνέχει παίρνετε κάποιο παυσίπονο.
Το Ksematiasma (όπως το γράφει το δημοσίευμα) είναι το ξόρκι που απελευθερώνει αρνητική ενέργεια και γίνεται με ένα ποτήρι νερό και μια σταγόνα ελαιόλαδου. Ενώ αυτή το «επιστημονική τελετουργικό» είναι σε εξέλιξη, η μαμά σας χασμουριέται. Όσο περισσότερο χασμουριέται, το πιο κακό μάτι είχατε.
3. Σας αρέσει να τρώτε βρώμικο φαγητό στον δρόμο.
Μετά από αρκετά ποτά μέχρι τις πέντε τα ξημερώματα, το μόνο που θέλετε είναι ένα σάντουιτς με λουκάνικο ή χοιρινό κρέας το οποίο θα συνοδεύεται από κάποια (ή από όλα) τα παρακάτω: μαρούλι, καρότα, τυρί, ζαμπόν, τσιπς, μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ…
Και ξέρετε ότι μετράει ως βρώμικο μόνο όταν έχει φτιαχτεί σε καντίνα στο δρόμο και όχι σε κατάστημα. Οσο πιο βρώμικο, λένε, τόσο πιο νόστιμο!
4. Οι ώρες του φαγητού σας είναι εντελώς τυχαίες.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν μια συμφοιτήτριά μου από την Ασία με ρώτησε, «Όταν κάποιος τρώει στις 5 το απόγευμα, είναι μεσημεριανό ή βραδινό; Ή αν είναι τρεις τα ξημερώματα; Είναι δείπνο ή πρωινό;
Σχετικά με τον προγραμματισμό, υπάρχει μόνο ένας γενικός κανόνας που οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν: Τρώτε όταν είστε πεινασμένοι και κοιμάστε όταν νυστάζετε. Τόσο απλά.
5. Ζείτε ακόμα με τους γονείς σας, στα 29.
Στα σκοτεινά χρόνια της οικονομικής κρίσης, είναι απολύτως λογικό. Ακόμη και άνδρες 40 ετών επιστρέφουν στα σπίτια των γονιών τους. Αλλά, για να είμαστε ειλικρινής, αυτό ίσχυε και πριν την οικονομική κρίση. Και έχετε πολλούς συγγενείς που έμεναν με τη μαμά και τον μπαμπά τους μέχρι τον γάμο.
6. Κορνάρετε στο μπροστινό αυτοκίνητο πριν ανάψει το πράσινο.
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι Έλληνες έχουν πρόσφατα διακριθεί ως οι πιο αγενείς οδηγοί στην Ευρώπη. Ισχύει. Σαν να πιστεύουν ότι έχουν κληρονομικό χάρισμα, που τους επιτρέπει να προβλέψουν πότε θα ανάψει το πράσινο, πριν ανάψει. Γι ‘αυτό ξεκινούν να κορνάρουν – έτσι ώστε να μην χάσουν κανένα πολύτιμο δευτερόλεπτο από τον πολύτιμο χρόνο τους. Σωστά;
7. Το «ας πιούμε έναν γρήγορο καφέ για να τα πούμε»μεταφράζεται σε τουλάχιστον 2 ώρες εκτός προγράμματος.
Έχουμε πολλά να πούμε. Και μας αρέσει ο καφές. Έχουμε, επίσης, πολλές ηλιόλουστες ημέρες και η χώρα μας είναι όμορφη. Απλό.
8. Η μαμά σας, σας έστελνε δέματα με φαγητό όταν σπουδάζατε στο εξωτερικό.
Εκτός από σπανακόπιτα, τυρόπιτα και διάφορες νόστιμες ελληνικές πίτες, το πακέτο σας περιλάμβανε ελληνικές σοκολάτες, καφέ και… συμπυκνωμένο γάλα! Έχω ακούσει ακόμα για κατεψυγμένα μπιφτέκια που αποστέλλονται ως υψηλή προτεραιότητα. Το μόνο πράγμα που έβγαζε ποτέ νόημα σε αυτά τα πακέτα και είχε πραγματική οικονομική αξία, ήταν ο καπνός και τα τσιγάρα. Ευχαριστώ μαμά!
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου