Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Συγχαρητήρια Πανούση στον αστυνομικό που «αντιμετώπισε» τη Ζωή..Επικοινώνησε μαζί του



Police-Voice blog ➤

Για την έντιμη, ψύχραιμη, αξιοπρεπή και νόμιμη στάση του, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Επικοινώνησε με τον αστυνομικό υποδιευθυντή που «τα άκουσε» από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν από λίγες μέρες, με αφορμή τα αστυνομικά μέτρα έξω από τη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον αξιωματικό για την «έντιμη, ψύχραιμη, αξιοπρεπή και νόμιμη στάση του».

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός υποδιευθυντής την περασμένη Τετάρτη ήταν υπεύθυνος των μέτρων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια πορείας στο κέντρο της Αθήνας. Η κυρία Κωνσταντοπούλου τον πλησίασε και του ζήτησε σε έντονο ύφος το λόγο για τον οποίο η αστυνομία είχε αποκλείσει τον δρόμο έξω από τη Βουλή. Ο αστυνομικός αντιμετώπισε με ψυχραιμία το περιστατικό και έλαβε τα συγχαρητήρια όλων των συναδέλφων του, τώρα και του υπουργού.

Ποιος είναι ο αστυνομικός διευθυντής στον οποίο επιτέθηκε φραστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Το όνομά του είναι Βασίλης Ρόκκος και έγινε χθες το πρόσωπο της ημέρας, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε καταπάνω του για να ζητήσει πιεστικά εξηγήσεις για την
ανακοπή της πορείας.
Ο επί εννέα χρόνια αστυνομικός διευθυντής του τμήματος της Ομόνοιας, ο οποίος συνέβαλε στις προσπάθειες για να ανοίξει η Ομόνοια και πάλι για το ευρύ κοινό, έχει αντιμετωπίσει περισσότερες από 600 πορείες, θεωρείται μετριοπαθής και άνθρωπος με κοινή λογική. Αλλωστε χθες σχολιάστηκε κατά κόρον η ηρεμία του, οι χαμηλοί του τόνοι, οι απαντήσεις που έδινε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που παρουσία διαδηλωτών, φωτογράφων και καμερών τον σφυροκοπούσε με ερωτήσεις.
Ο Βασίλης Ρόκκος έχει δύο μεταπτυχιακά, σύμφωνα με τον Βήμα FΜ, και εξελίσσεται σταθερά -ανεξαρτήτως... κυβέρνησης- στην ιεραρχία. Οικογενειάρχης, με μισθό που δεν ξεπερνά τα 1.400 ευρώ καθαρά. 
Μετά το περιστατικό η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων. Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια».




Τί είπε στην αναφορά του ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, Πώς εκδημοκράτισε το τμήμα της Ομόνοιας

Μετά την αμηχανία κυρίως της ηγεσίας για το πώς και με ποιους ενδεδειγμένους τρόπους θα διαχειριστεί την υπόθεση της αχαλιναγώγητης από στερεοτυπικές πράξεις και φράσεις προέδρου της Βουλής, ακολούθησε σήμερα καταιγίδα ανακοινώσεων, δηλώσεων και ακόμα μεγαλύτερη πλημμυρίδα σχολίων στα
social media από συνδικαλιστές του σώματος και αστυνομικούς.
Υπάρχει για να μην ξεχνάμε και μια άτυπη βεντέτα, που ξεκίνησε όταν η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε την καθιερωμένη επίσκεψη στον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσει την ανάδειξη του από τη Βουλή στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα κι εξίσωσε λίγο ως πολύ όλους τους αστυνομικούς με τον Κορκονέα.
Τον ειδικό φρουρό που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Δεκέμβρη του 2008 τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Όμως, η επίθεση στον αξιωματικό και δη υπεροπτικά ανοίκεια όπως χαρακτηρίζεται, ήταν η θρυαλλίδα σταγόνα που εκπυρσοκρότησε την έκρηξη της οργής και για έναν επιπλέον λόγο. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Βασίλης Ρόκκος χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού και ως αξιωματικός και ως άνθρωπος. Παρέλαβε πριν από 8 χρόνια ένα αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας καταρρακωμένο και δικαιολογημένα στο συλλογικό ασυνείδητο της κοινής γνώμης που έμεινε αποσβολωμένη από την αγριότητα και το ρατσισμό αστυνομικών, που έδωσαν νούμερα σε κρατούμενους και ανάγκαζαν τον έναν να χτυπά με χαστούκια και γροθιές τον άλλο. Αυτό το τμήμα, που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο όγκο των προσαχθέντων και των αλλοδαπών στην χώρα το εκδημοκράτισε και μάλιστα, θεωρείται ένας από τους ικανότερους επόπτες ως επικεφαλής δυνάμεων των διαδηλώσεων. Έχει χειριστεί περισσότερες από 600 και σε καμία δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό πρόβλημα.
Η εμπειρία του, όσο και η ψυχραιμία του νομίζουμε ότι αποτυπώθηκε προς επίρρωση στις σκηνές που απαθανάτισαν επαγγελματικές κι ερασιτεχνικές κάμερες στα λουλουδάδικα της βουλής.
Και μιας και μιλάμε γι αυτόν, ας δούμε τι είπε στην αναφορά του και αν υπάρχει ίχνος εμπάθειας.   

Η πρόεδρος απευθύνθηκε σε μένα και μου ζήτησε το λόγο, για τον οποίο είχε τοποθετηθεί φραγμός στο συγκεκριμένο σημείο. Αφού της απέδωσα τον προβλεπόμενο χαιρετισμό, της εξήγησαν ότι ήταν μέρος επιχειρησιακού σχεδίου και ότι δεν ήταν στη δική μου επιχειρησιακή δυνατότητα η αλλαγή του. " 
Δεν στάθηκε ούτε στο ύφος, ούτε στον τόνο της επίθεσης όπως κρίθηκε από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης ο προπηλακισμός του από την κ. Κωνσταντοπούλου. Γι αυτό και σήμερα η πρόεδρος της Βουλής, σε μια μερική αναδίπλωση της, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά σ’ αυτό το καθαυτό το γεγονός, αλλά εξαπέλυσε μύδρους σε βάρος των ΜΜΕ για μεγέθυνση και διαστρέβλωση του λόγου και της συμπεριφοράς της. Η εικόνα όμως και οι διάλογοι νομίζουν ότι δεν έχουν καμία άλλη χρεία εξηγήσεων. Και το πόσο άδικο είχε, προκύπτει και από τους διαδηλωτές από τους οποίους ζήτησε ψήφισμα χωρίς καν οι ίδιοι να έχουν την οποιαδήποτε σχετική πρόθεση, αλλά και απ’ όλα όσα είπε ο αξιωματικός.    
"Από την αρχή της συνεννόησής μου με τους διαδηλωτές, τους είχα ενημερώσει ότι έχει τοποθετηθεί φραγμός στο ύψος του κοινοβουλίου, και μου απάντησαν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί για λίγο και ύστερα να αποχωρήσουν. Ουδέποτε μου είπαν ότι επιθυμούσαν να επιδώσουν ψήφισμα στη Βουλή. "
Γράφαμε και χθες ότι με τέτοιες συμπεριφορές κλονίζεται το ηθικό των αστυνομικών. Ένα ηθικό που προ ημερών ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχείρησε να το ανατάξει με την επίσκεψη του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπου προσέφερε απλόχερη στήριξη στον κ. Πανούση και στο αστυνομικό προσωπικό.
Πηγή ➤http://police-voice.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου