Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Βόμβα από τον Δραγασάκη στην ΕΡΤ1: Αφήνει ανοιχτό "παράθυρο" να πάρουν πίσω το δημοψήφισμα!Police-Voice blog ➤

 Ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε πως η ΤτΕ θα στείλει αίτημα στην ΕΚΤ για χρηματοδότηση των τραπεζών
- Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος αν γίνει συμφωνία στο... "και πέντε"
- "Εισηγήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των Θεσμών"
- "Η ελληνική πλευρά κατέθεσε αίτημα για αναστολή της πληρωμής του ΔΝΤ"
- "Η κυβέρνηση ζητεί ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για δύο έτη"
- Όλα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στην ΕΡΤ1Μία "βόμβα" πυροδότησε απόψε το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.
Click4more: Και νέο έκτακτο Eurogroup αύριο το πρωί - Πηγές της Ε.Ε: Η Ελλάδα κατέθεσε νέες προτάσεις πιο κοντά σε εκείνες των Θεσμών


Απόψε στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα λήγει το πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας μας, με την αγωνία να είναι έκδηλη σχετικά με την επόμενη μέρα, ωστόσο την Κυριακή στις 5 Ιουλίου θα διεξαχθεί και το δημοψήφισμα, με τους πολίτες να παίρνουν τον λόγο.

Πόσο σίγουρο όμως είναι ότι τελικά το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί;

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, υπάρχει πιθανότητα την Κυριακή να μην... πάμε στις κάλπες, αφού στην συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο!

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε αν μία καλή συμφωνία θα μπορούσε να βγάλει το δημοψήφισμα από το κάδρο, ο Γιάννης Δραγασάκης απάντησε: "Αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα, για το οποίο η κυβέρνηση που αποφάσισε το δημοψήφισμα, μπορεί να αποφασίσει και κάτι διαφορετικό. Γιατί έγινε το δημοψήφισμα; Για να πετύχουμε μία συμφωνία η οποία θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια".

Αίτημα παράτασης και "βολές" σε Θεσμούς και αντιπολίτευση


Εκτός όμως από την "βόμβα" για το δημοψήφισμα, στην συγκεκριμένη συνέντευξη, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε και σε άλλα εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα.

Αρχικά ανακοίνωσε πως η ΤτΕ θα στείλει αίτημα στην ΕΚΤ για χρηματοδότηση των τραπεζών, ενώ ακόμη δήλωσε πως η κυβέρνηση ζητεί ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για δύο χρόνια. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας.

Συγκεκριμένα τόνισε: "Η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε μία νέα πρόταση ζητώντας 2ετές πρόγραμμα που θα καλύπτει τις χρηματοδτοτικές ανάγκες της χώρας", ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως "το πρόγραμμα απέτυχε και ήταν τελματωμένο από τον περασμένο Αύγουστο", συμπληρώνοντας πως "σήμερα λήγει πρακτικά".

Ο Γιάννης Δραγασάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στους Θεσμούς, λέγοντας: "Την περασμένη Δευτέρα η Ελλάδα απέστειλε πρόταση στους Θεσμούς που θεωρήθηκε καλή βάση συζήτησης. Την επόμενη ημέρα, η ίδια πρόταση πετάχτηκε στον "κάδο", εκεί υπήρξε η εμπλοκή".


Περισσότερα σε λίγο...

Πηγή ➤newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου