Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Εκπέμπουν «SOS» οι ταξιτζήδες με μείωση εσόδων 70%!



Police-Voice blog ➤

Είδος πολυτελείας για τους Έλληνες το ταξί, δεν το χρησιμοποιούν πλέον για διαδρομές άνω των 5 ευρώ - Σανίδα σωτηρίας οι τουρίστες, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει ο δύσκολος χειμώνας

Τα capital controls, η αύξηση των τιμών, η αγωνία και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα έχουν μετατρέψει τις μετακινήσεις των πολιτών με ταξί σε είδος πολυτελείας.



Όπως τονίζουν στο protothema.gr οι επαγγελματίες του χώρου, τον τελευταίo μήνα είδαν τις εισπράξεις τους να σημειώνουν θεαματική μείωση, η οποία αγγίζει το 70%. Μάλιστα, βλέπουν τα πράγματα ακόμα πιο δυσοίωνα για τον ερχόμενο χειμώνα, καθώς αυτή την εποχή επιβιώνουν λόγω των τουριστών.

Από την ημέρα που η κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επέβαλε περιορισμούς στις αναλήψεις μετρητών από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πολλές κατηγορίες επιχειρηματιών βυθίστηκαν στα χρέη. Καταστήματα μειώσαν τις τιμές τους, επιχειρήσεις βγάζουν σε αναγκαστική άδεια τους υπαλλήλους τους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που μετρούν αντίστροφα για την ημέρα που θα βάλουν λουκέτο στην εταιρεία τους. 

Ανάμεσα στους επαγγελματίες που φαίνεται να έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τα επώδυνα μέτρα είναι και οι ιδιοκτήτες ταξί. Οπως λένε αρκετοί από αυτούς εργάζονται έως και 14 ώρες, ωστόσο κάποιες ημέρες αντί για κέρδος παρουσιάζουν ζημίες. 

«Οι εισπράξεις μας έχουν σημειώσει μείωση που φτάνει το 70%. Το μεροκάματο πλέον δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ, ενώ κάποιες ημέρες μπαίνουμε και μέσα. Υπήρχαν βράδια τις τελευταίες ημέρες που γύρισα σπίτι βάζοντας χρήματα από την τσέπη μου, καθώς δεν κατάφερα να καλύψω τα ημερήσια εξόδα» λέει στο protothema.gr, ο αυτοκινητιστής Μπάμπης Ασημακόπουλος και συνεχίζοντας, τονίζει: «Κι όλα αυτά στη μέση του καλοκαιριού, που η Αθήνα είναι γεμάτη από τουρίστες σκεφτείται τι θα γίνει το χειμώνα. Θα κλαίμε όλοι μας με μαύρο δάκρυ».



Ο Ιωακείμ Παναγιώτιδης είναι ιδιοκτήτης ταξί τα τελευταία δύο χρόνια. Με πολύ αγώνα και εργασία κατάφερε να βγάζει τα προς το ζην. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, αν και δουλεύει νυχθημερόν, βλέπει τα έσοδα από την εργασία του να έχουν μειωθεί κατακορύφα, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορεί να καλύψει ακόμα και τις βασικές του ανάγκες. 



Όπως λέει ο ίδιος: «Αν δεν δούλευα 18 ώρες πλέον την ημέρα δεν ξέρω πως θα τα έφερνα βόλτα. Η αύξηση του ΦΠΑ έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της δουλειάς. Τώρα με τη νέα φορολογία και την προκαταβολή φόρου της τάξεως του 75% δεν ξέρω πως θα επιβιώσουμε. Οι Ελληνες πλέον παίρνουν ταξί μόνο για κοντινές αποστάσεις. Σπάνια το χρησιμοποιούν για κάποιο προορισμό που κοστίζει πάνω από πέντε ευρώ».

Πριν απο δύο χρόνια ο Βαγγέλης Μουρίκης αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του και να επενδύσει στην αγορά του ταξί. Πατέρας δύο παιδιών, βλέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με το ίδιο εφιάλτη. «Έχει πέσει παρά πολύ η δουλειά. Είχα ένα κατάστημα με ηλεκτρικά είδη και το έκλεισα, καθώς δεν πήγαινε καλά. Ανέβηκα στο ταξί και βλέπω ότι και εδώ τα πράγματα έχουν φτάσει στην κόψη του ξυραφιού. Αυτή την περιόδο δουλέυουμε με τουρίστες, από Σεπτέμβριο όμως θα φανεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. Όσες ώρες και να δουλέψω την ημέρα δεν κατάφερνω να πάω στην οικογένεια μου πάνω από 25 ευρώ ημερησίως» μας λέει ο Βαγγέλης Μουρίκης.



Στην πίατσα στην πλατεία του Μοναστηρακίου, ο Σπύρος Κορμανός βρίσκεται στην ατέλειωτη ουρά με τους οδηγούς των ταξί που περιμένουν πάρουν κάποιο πελάτη. Στη θέση του συνοδηγού, καθέται μια κοπέλα. «Είναι η κοπέλα μου η Αναστασία» μας λέει ο Σπύρος Κορμανός. 



Και συμπληρώνει: «Αφού δεν περισσεύουν χρήματα για διασκέδαση, περνάμε κάποιες ώρες μαζί μέσα στο ταξί όσο εγώ δουλεύω προκειμένου να βλεπόμαστε. Πάμε μαζί τους πελάτες στους προορισμούς τους και κατά την επιστροφή ή όταν δεν έχουμε κάποιον επιβάτη λέμε και τα δικά μας. Οφείλω να πω ότι κάνουμε πολλές βόλτες μόνοι, αφού δεν υπάρχει δουλειά. Οι Έλληνες πλέον χρησιμοποιούν το ταξί μόνο για μικρές αποστάσεις και όταν επείγονται. Η διπλή ταρίφα πλέον σπάνια μπαίνει».

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου