Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Αυτοί είναι οι τσαντάκηδες που έστηναν καρτέρι σε τράπεζες...Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας τεσσάρων ημεδαπών, που διέπρατταν αρπαγές τσαντών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία..ΦΩΤΟPolice-Voice blog ➤
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες από το 2013 διέπρατταν αρπαγές τσαντών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε βάρος ατόμων τα οποία προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από Τραπεζικά Καταστήματα.
Ειδικότερα, ο 49χρονος εισέρχονταν εντός των υποκαταστημάτων των τραπεζών, προσποιούμενος τον πελάτη και προμηθεύονταν απόκομμα προτεραιότητας το οποίο αντικαθιστούσε συνεχώς, ώστε να εντοπίζει ανυποψίαστα θύματα, ιδίως γυναίκες και υπερήλικες.
Στη συνέχεια, ενημέρωνε τους συνεργούς του, οι οποίοι ανέμεναν σε κοντινή απόσταση και από κοινού ακολουθούσαν τα ανυποψίαστα θύματα μέχρις ότου εξασφάλιζαν ότι μπορούν να δράσουν ανεμπόδιστα.
Για τις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιούσαν μοτοσυκλέτες στις οποίες φρόντιζαν να αλλάζουν τακτικά τόσο το χρώμα όσο και την πινακίδα κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως πραγματοποιούσαν ψευδή δήλωση απώλειας, ενώ επιπλέον λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ώστε να εξασφαλίζουν ότι δεν ακολουθούνται από τις διωκτικές Αρχές.
Εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις αρπαγής τσαντών από θύματα που κινούνταν πεζή είτε βρίσκονταν εντός του οχήματός τους, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν υπολογίζεται σε 131.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:
Σάββα Παντελή του Ιωάννη και της Μαγδαληνής, που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα
Ζαχαριάδη Φίλιππο του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1986 στο Χολαργό
Ζαχαριάδη Αλέξανδρο του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1984 στο Χολαργό
Ζεάκη Γεώργιο του Βασιλείου και της Διαμάντως, που γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό συναφών αδικημάτων κατά άλλων παθόντων και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6875200 και 210-6875210 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Πηγή ➤beteranizhta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου