Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΧΑΜΟΣ: Νέο ΘΕΡΜΟ επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ..Παίζει με την φωτιά ο Σουλτάνος Ερντογάν..



Police-Voice blog ➤
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Τουρκίας-Ρωσίας σημειώθηκε το Σάββατο δύο μήνες μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ένα ρωσικό τζετ παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρ την Παρασκευή. Για το λόγο αυτό εκλήθη για εξηγήσεις ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ απευθύνθηκαν προειδοποιήσεις προς τον πιλότο του αεροσκάφους τόσο στα αγγλικά όσο και στα ρωσικά πριν αυτός να παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Στην ίδια ανακοίνωση η Άγκυρα κατηγορεί την Μόσχα για κλιμάκωση της έντασης καθιστώντας την υπεύθυνη για κάθε τυχόν συνέπεια.
«Ένα αεροσκάφος Su-34 που ανήκει στη Ρωσία παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στις 11:46 τοπική ώρα την Παρασκευή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι ο πρεσβευτής της κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Επιβεβαιώνουμε ότι (ο Ρώσος) πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ είχε μια συνάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Δεν θα σχολιάσουμε το περιεχόμενο των συνομιλιών με τους συναδέλφους από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών» τόνισε ο υπεύθυνος Τύπου της πρεσβείας, Ιγκόρ Μιτιάκοφ στο πρακτορείο RIA Novosti.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ μετα το ΝΕΟ επεισόδιο Τουρκίας – Ρωσία. Οι Τούρκοι βάζουν στο παιχνίδι το ΝΑΤΟ που… συγκρούεται με τη Μόσχα!”

nato

To NATO κάλεσε σήμερα τη Μόσχα να… «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο του, αφού η Τουρκία, που είναι κράτος μέλος του Βορειατλαντικού Συμφώνου, κατηγόρησε τη Ρωσία για μια νέα παραβίαση του εναέριου χώρου της. 
«Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας χθες, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από τις τουρκικές αρχές. (Ανάλογα) περιστατικά που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έχουν δείξει πόσο επικίνδυνη είναι τέτοιου είδους συμπεριφορά» επισήμανε σε ένα δελτίο Τύπου ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Καλώ τη Ρωσία να ενεργεί με υπεύθυνο τρόπο και να σέβεται πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δεν θα επαναληφθούν» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παίζει με την φωτιά ο Σουλτάνος Ερντογάν – Προειδοποιεί μετά το νέο επεισόδιο τη Μόσχα για επιπτώσεις, αλλά ζητάει συνάντηση με τον Πούτιν

sygnvmh-erntogan-1-620x450

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν… επιθυμεί να έχει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ρωσική παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου την οποία κατήγγειλε το Σάββατο η Άγκυρα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε τη Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις «επιπτώσεις» των «ανεύθυνων ενεργειών» της.
«Η Ρωσία θα υποστεί τις συνέπειες εάν συνεχίσει τέτοιου είδους παραβιάσεις εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
«Τέτοιου είδους ανεύθυνες πράξεις δεν ωφελούν ούτε τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ούτε την περιφερειακή ή παγκόσμια ειρήνη», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ένα ρωσικό βομβαρδιστικό SU-34 παρά τις προειδοποιήσεις του ραντάρ, παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας.
Εξηγήσεις για το συμβάν κλήθηκε να δώσει ο ρώσος πρέσβης, μετέδωσε το Reuters.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η συγκεκριμένη παραβίαση αποτελεί σαφή ένδειξη πως η Ρωσία επιθυμεί κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.
Τον Νοέμβριο, η Άγκυρα κατέρριψε ρωσικό μαχητικό, κάνοντας λόγο για παραβίαση του εναέριου χώρου της.
*Φωτο αρχείου

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου