Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Κίνα: Αντί για την τουαλέτα άνοιξε την έξοδο κινδύνου του αεροπλάνουPolice-Voice blog ➤
Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό για τα δεδομένα της ασφάλειας πτήσεων στην Δύση, όμως για την Κίνα και την ξαφνική ανάπτυξη των αερομεταφορών, είναι λογικό να υπάρχουν τέτοιες παιδικές… ασθένειες. Όπως για παράδειγμα η κυρία της ιστορίας μας, η οποία μπέρδεψε την πόρτα της τουαλέτας με την έξοδο κινδύνου, καταφέροντας τελικά να ανοίξει την δεύτερη.
Το περιστατικό έγινε σε αεροπλάνο της China Southern Airlines στο Chongqing International Airport όταν η 50χρονη κυρία, η οποία ταξίδευε για πρώτη φορά με αεροπλάνο, άνοιξε την έξοδο κινδύνου του αεροσκάφους απ’ όπου ξεδιπλώθηκε αυτόματα η φουσκωτή τσουλήθρα που χρησιμεύει για την εκκένωση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Οι αεροσυνοδοί και το πλήρωμα αντιλήφθηκαν μάλλον αργά το περιστατικό, και αφού κατέβασαν την κυρία και της αφαίρεσαν το boarding pass και το διαβατήριο, ξεκίνησαν την πτήση τους με δύο ώρες καθυστέρηση. Η συγκεκριμένη κυρία αντιμετωπίζει πλέον σοβαρές κατηγορίες, καθώς οι αρχές τις Κίνας σε μία προσπάθεια να τιθασεύσουν το επιβατικό κοινό και να το εκπαιδεύσουν στο ν’ ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας τιμωρούν παραδειγματικά όσους προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες έστω και από λάθος.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστό ένα τέτοιο περιστατικό, καθώς οι περισσότερες κινεζικές εταιρίες έχουν βρεθεί μπροστά σε αντίστοιχα περιστατικά. Μάλιστα πολύ πρόσφατα ένας επιβάτης ενός αεροσκάφους, σηκώθηκε και με το έτσι θέλω άνοιξε την έξοδο κινδύνου, με την αιτιολογία ότι ήθελε να πάρει… λίγο αέρα. Σε μία άλλη περίπτωση δύο επιβάτες άνοιξαν την έξοδο για να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση της πτήσης, ενώ το 2014 ένας ακόμα επιβάτης προχώρησε σε μία ίδια πράξη με την δικαιολογία ότι βιαζόταν να κατέβει.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου