Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΧΑΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟ...Συνεδριάζει εκτάκτως σημερα Σάββατο το δημοτικό συμβούλιο Χίου για το προσφυγικό



Police-Voice blog ➤
Συνέρχεται εκτάκτως το απόγευμα του Σαββάτου το δημοτικό συμβούλιο Χίου, προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και ειδικότερα το θέμα της ΒΙΑΛ, στον απόηχο των όσων διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί.
Να σημειώσουμε ότι αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κλέαρχο Χρύσηγια έκτακτη συνεδρίαση είχαν καταθέσει εντός της ημέρας, Παρασκευή 1η Απριλίου 2016, από κοινού όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα «Όλοι μαζί για τη Χίο μας», Χιακή Συμπολιτεία και Λαϊκή Συσπείρωση.
Οι πρόσφυγες κατέλαβαν την αποβάθρα στο λιμάνι της Χίου - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Οι πρόσφυγες κατέλαβαν την αποβάθρα στο λιμάνι της Χίου - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που έφυγαν το μεσημέρι της Παρασκευής από το hot spot της ΒΙΑΛ έχουν συγκεντρωθεί στην αποβάθρα του λιμανιού της Χίου, αρνούμενοι να μετακινηθούν σε άλλο σημείο και ειδικότερα στον καταυλισμό της Σούδας.
Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, οι πρόσφυγες περιμένουν για να τους παραλάβει πλοίο για τον Πειραιά, ενώ δηλώνουν πως δεν αποδέχονται την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας .
Ο μεγαλύτερος αριθμός, εξ αυτών είναι Σύροι κι ένας μικρός αριθμός από αυτούς Αφγανοί, Ιρανοί και Λιβανέζοι.
Σύροι πρόσφυγες, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στην ΒΙΑΛ, τονίζουν ότι φοβούνται για τους εαυτούς τους και κυρίως για τα παιδιά τους και για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να αποχωρήσουν από  το hot spot.
Δείτε τις φωτο εδώ:
Δείτε το βίντεο εδώ:
Πηγή: astraparis.gr
Εξώδικο στον Μουζάλα στέλνει ο δήμαρχος Χίου
Εξώδικο στον Μουζάλα στέλνει ο δήμαρχος Χίου
Με εξώδικο ετοιμάζεται να εντείνει ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς την πίεση προς την κυβέρνηση για την τήρηση των συμφωνηθέντων με την παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου της ΒΙΑΛ, για την δημιουργία του hot spot.
Στον εξώδικο προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο δήμαρχος Χίου θα επισημαίνει ότι η σύμβαση δήμου Χίου – Δημοσίου προέβλεπε την δημιουργία ανοικτού κέντρο πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και όχι κλειστό κέντρο κράτησης, όπως είναι σήμερα το hot spot.
Επίσης, θα θέτει ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων του νησιού, καθώς και επισκευής των ζημιών που έχουν γίνει στην ΒΙΑΛ.
Πηγή:astraparis.
Πρόσφυγες έσπασαν τα συρματοπλέγματα και έφυγαν από το hot spot της Χίου - ΒΙΝΤΕΟ

 Πρόσφυγες έσπασαν τα συρματοπλέγματα και έφυγαν από το hot spot της Χίου - ΒΙΝΤΕΟ
Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφυγαν μαζικά από το hot spot της ΒΙΑΛ πριν από λίγο και κατευθύνονται προς την πόλη της Χίου, μέσω του κεντρικού επαρχιακού δρόμου.
Οι πρόσφυγες,  τους οποίους συνοδεύουν περιπολικά και ασθενοφόρο, κατευθύνονται  κατά πάσα πιθανότητα προς το λιμάνι ή τον καταυλισμό της Σούδας.
Άντρες, γυναίκες και παιδιά με όλα τα υπάρχοντά τους άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και άρχισαν να κινούνται προς την πόλη της Χίου. Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει επέμβει για να τους εμποδίσει.



Πηγή:astraparis.gr
Επεισόδια με μαχαιρώματα στο Hotspot της Χίου
Επεισόδια με μαχαιρώματα στο Hotspot της Χίου
Καζάνι που βράζει θυμίζει το κέντρο φιλοξενίας της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.  Η συνύπαρξη μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα και για μία ακόμη φορά Αφγανοί και Σύριοι συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το Hotspot τα ξημερώματα της Παρασκευής να θυμίζει πεδίο μάχης.
Σύμφωνα με το politischios.gr μεμονωμένες ομάδες για άγνωστο λόγο ήρθαν σε αντιπαράθεση με αποτέλεσμα δύο άτομα να μαχαιρωθούν και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά στο κεφάλι και τα πόδια. Από την καταστροφική τους μανία δεν ξέφυγαν ούτε οι υποδομές του hotspot αφού έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους.
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια διακοπής των επεισοδίων και προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον τραυματισμοί η Αστυνομία επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.
Να σημειωθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έχει ζητήσει ήδη από την Αθήνα συνδρομή με διμοιρία ΜΑΤ, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Έτσι εντός της ημέρας αναμένεται η άφιξη της διμοιρίας στη Χίο.
Παράσταση διαμαρτυρίας
Με βάση την κατάσταση που επικρατεί στο Χαλκειός τα τελευταία 24ωρα κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν στις 10:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου. 

Πηγή politischios.gr 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου